Ez tényleg megtörtént

2023. 19. 08., 8:44pm
A Gran Turismo a mozikban

 

A legőrültebb álmok is valóra válhatnak. Annak, aki elég vakmerő, elég gyors – és elég szerencsés.

Jann az autóversenyek mámorában él. Csak a pálya létezik a számára. A reflexei, a bátorsága, az ereje mind alkalmassá teszi rá, hogy ő legyen a bajnok - otthon. Ugyanis ő a Gran Turismo videójátékban szorítja a kormányt. De padlóig nyomja a gázt, és átverekszi magát egy másik pályára: egy valódira.

Megnyer egy sor versenyt, és kiválasztják: egy igazi csapat igazi menedzsere igazi autóba ülteti, igazi pályára küldi. Jann-nak attól kezdve az igazi életét kell kockáztatnia azért, hogy nyerjen. Valóra válhat élete legnagyobb álma: és ő bármit feláldoz azért, hogy profi autóversenyző legyen belőle.

A film a legendás Gran Turismo játékon alapul, de az alkotók csavartak egyet a megfilmesítések szokásain: ezúttal egy bajnok játékos áll a benzingőzös, őrült száguldás középpontjában.

A történetbe az igazi nagy cirkuszból, a F1 világából vettek át néhány epizódot. Mindenképpen elismerést érdemel a rendező, az operatőrök és a vágó munkája. Sikerült elég izgalmasnak, érdekesnek megtartani a filmet a végéig.

Korhatár: 12

Előzetes: https://youtu.be/JbN6AcBNxYE

TV szpot: https://youtu.be/OFqwwviylZo