Exkluzív showroom testedzéshez

2022. 17. 10., 9:01pm
Újabb növekedési hullámra számítanak az otthoni fitneszberendezések piacán

 

A kérdés sokszor az, otthon vagy teremben edzünk, a válasz pedig: mindkettő jó lehet, nem zárják ki egymást, inkább erősítik.

Az otthoni fitneszeszközök piaca 2008 óta folyamatosan bővül. Ám, hogy milyen változásokat hoz az energiaválság a hazai fitneszgépek piacára, azt egyelőre még nem lehet megjósolni. A világ egyik vezető, csúcskategóriás fitneszeszköz gyártója, a Technogym ugyanakkor azzal számol, hogy tovább nőhet az otthoni felhasználásra szánt gépek kereslete – derült ki a márka hazai showroom-jának megnyitóján.

A prémium fitneszeszközöket gyártó olasz cég magyarországi képviselete Budapesten, a III. kerületben nyitotta meg exkluzív bemutatótermét, ahová a magáncélú és az üzleti vásárlókat is szívesen várják.

A showroom megnyitó háziasszonya Szekosán Anett - marketing

„Az otthoni szegmens 2008-ban a gazdasági világválság idején kezdett el felfutni. Legutóbb pedig a pandémia éveiben bővült jelentősen a lakossági felhasználásra eladott fitnesz eszközök piaca, Magyarországon megduplázódott az otthoni szegmens értékesítési volumene” – árulta el Nagy Tamás, a Technogym sales managere.

Nagy Tamás, a Technogym sales managere

A szakember kiemelte, hogy a covid alatti lezárások miatt a magyarok alapvetően futópadokat, elliptikus trénereket, teremkerékpárokat és erősítő berendezéseket (multifunkciós eszközöket és szabad súlyokat) vásároltak privát felhasználás céljából.

Mindemellett látványosan megnőtt az egyedi dizájnnal rendelkező kompakt és a piacon egyedülálló funkcionális edző szett, a Technogym Bench iránti kereslet. A márka tapasztalatai szerint a magyar felhasználók körében egyre népszerűbbek a digitális megoldásokat felvonultató fitneszgépek.

Rövidebb nyitva tartás

Az energiaválság miatt várhatóan sok fitneszterem kényszerülhet majd arra, hogy korlátozza nyitva tartását, de az is lehetséges, hogy hosszabb-rövidebb időre inkább a bezárás mellett döntenek, hogy valahogyan mérsékelni tudják a magas rezsiköltségeket.

„Valószínűsíthető, hogy ebben az időszakban azok a szolgáltatók tudják majd megőrizni a vendégkörüket, amelyek prémiumszolgáltatásokat nyújtanak. Illetve még jobban előtérbe kerülhet eszközparkjuk minősége, tudása digitális megoldásai és kiegészítő lehetőségei. Manapság egyre több felhasználó igényli, hogy edzésadataik és a fontosabb tartalmak menthetőek és elérhetőek legyenek okostelefonjukon”– hangsúlyozta Nagy Tamás.

Közösségi élmény

Hazánkban körülbelül 2500-3000 különböző típusú és nagyságú edzőterem működik. A munkavállalókat, az edzőket és a kiegészítő személyzetet figyelembe véve ez a szegmens közel 40 ezer embernek ad munkát. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogyan fogja tudni átvészelni a rezsiköltségek emelkedésével járó helyzetet ez a szektor. „Az otthoni és az edzőtermi edzést nem érdemes egymással szembeállítani, hiszen mindkét esetben teljesen eltérő élményről beszélhetünk. Az otthoni edzés nehezen tudja például pótolni a közösségi élményt, éppen ezért sokan fitneszklubba is járnak, és otthon is edzenek” – tette hozzá a Technogym sales managere.

Éppen ezért elképzelhető, hogy az energiaválság idején menekülő utat jelenthet az edzőtermek számára, ha vendégeiknek otthoni edzéssel és digitális megoldásokkal kiegészített hibrid edzéslehetőséget ajánlanak, valamint egyéb kiegészítő szolgáltatásokat vezetnek be a hatékonyabb működés érdekében.