Évadterv változás!

2022. 03. 10., 5:13pm
A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház három bemutatót a következő, 2023/24-es évadra halaszt.

 

by Szendi Horváth Éva

Ám a teátrum szeretné megnyugtatni nézőit: a felnőtt 4+1-es bérlet ezzel nem sérül. A bérletvásárlók a 2022/23-as évadban az eredeti előadás számot tekinthetik meg. A novemberi előadásokra október 5-én éjfélkor elindul a jegyértékesítés, illetve továbbra is zajlik a bérletezés.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház október 7-én megtartja az évad első premierjét: a Kőszívű című musical Szente Vajk rendezésében látható a nagyszínházban. Októberben további két bemutató is érkezik: a gyermekeket a Kököjszi és Bobojsza című zenés mesejátékkal várják, melyet Jankovics Anna rendez.

A Kelemen László Kamaraszínházban Cseke Péter direktor rendezése, a Tombol az erény című vígjáték debütál.

Indul a novemberi jegyértékesítés

Október 5-én éjfélkor elérhetővé válik a novemberi műsor, egyúttal a jegyértékesítés is megindul a novemberi előadásokra. Továbbá novemberben újabb bemutató érkezik: az Egy hónap falun című színmű, ami a Kelemen László Kamaraszínházban Mészáros Tibor rendezésében látható majd.

Műsorváltozás: a felnőtt bérletbe az opera helyett vígjáték került

Bár a megnövekedett rezsiárak országszerte nehéz helyzetbe hozták a színházakat így a Kecskeméti Nemzeti Színház is igyekszik minden lehetséges módon csökkenteni kiadásait. A teátrum azonban azon fáradozik, hogy a nézők ebből a lehető legkevesebbet érzékeljék.

Noha három bemutatót a következő, 2023/24-es évadra halaszt a színház, a 4+1-es felnőtt bérlet az előadásszám tekintetében nem sérül.

A következő előadások a 2022/23-as évad helyett a 2023/24-es évadban lesznek láthatóak:

  • Giacomo Puccini: Gianni Schicchi - opera (tervezett helyszín: nagyszínház)
  • Molière: Tartuffe - színmű (tervezett helyszín: Ruszt József Stúdiószínház)
  • Reginald Rose: Tizenkét dühös ember – tárgyaló-termi dráma (tervezett helyszín: Kecskeméti Törvényszék)

Október 22-én, a Kelemen László Kamaraszínházban mutatják be a Tombol az erény című vígjátékot. A darab az évad második felében átkerül a nagyszínházba. A 4+1-es felnőtt bérlet egyik előadásaként, a Gianni Schicchi helyett látható, addig pedig a Kamaraszínházban tekinthetik meg a nézők.

A 4+1-es felnőtt bérlet kínálata tehát az alábbiak szerint módosul:

  • Juhász-Szente-Galambos: Kőszívű musical Jókai Mór regénye alapján
  • Ray Cooney: A miniszter félrelép bohózat
  • Jean de Létraz: Tombol az erény vígjáték
  • Lehár-Bodanzky-Willner: Luxemburg grófja operett
  • + 1 alaphelyáras kamara- vagy stúdiószínházi előadás

További, a bérletet nem érintő műsorváltozás, hogy a Kamaraszínházban A telefon című opera együtt látható majd a Kecskemét City Balett táncszínházi előadásával, a Hattyúval. Előbbit Cseke Péter, utóbbit Barta Dóra, a színház balett-tagozatának művészeti vezetője állítja színpadra.

A színház összes játszóhelyén fűtenek majd!

Ám a fűtési szezon alatt az eddig megszokott 19,5 fok helyett 18 fokra állítják a fűtést. Így a nézőkneknem kell drasztikus változásra számítaniuk.