Étteremhét 2020.

2020. 20. 02., 12:10pm
Őzragu levestől az ausztrál wagyu steakig. A felfokozott kíváncsiság miatt az érdeklődők a korábbi években megszokottnál hosszabban,országszerte megismerkedhetnek a kiváló éttermek kínálatával.

Őzragu levestől az ausztrál wagyu steakig: A felfokozott kíváncsiság miatt az érdeklődők a korábbi években megszokottnál hosszabban, március 6. és 15. között országszerte megismerkedhetnek a kiváló éttermek kínálatával.

Az Országos Étterem Héten több mint 140 étterem, gondosan összeállított 3 fogásos, előnyös árú menüsorokkal várja a vendégeket. Ők a 3.900 forintos Top, 4.900 forintos Prémium, vagy 5.900 forintos Exkluzív kategóriák közül válaszhatnak. Már lehet asztalt foglalni a www.etteremhet.hu oldalon.

A gasztronómia világában idén tavasszal lesz egy olyan hét, amely tíz napig tart! Az Országos Étterem Hét  programjának látogatói az ország kiváló éttermeiben a legkülönfélébb konyhákkal, minőségi fogásokkal, precízen összeállított menüsorokat kóstolhatnak majd meg.

A vendégek soha annyi étterem között nem válogathattak, mint most. A tavaszi programba több mint 20 új helyszín kapcsolódott be, s ezekkel együtt az országban összesen 140 vendéglátóhelyre lehet asztalt foglalni. Számos olyan étterem is szerepel a listán, mely több gasztro kiadvány vagy rangsor alapján az 50 legjobb magyarországi étterem közé tartozik.

A kiváló séfek által kidolgozott menüsorok az ínyenceket is elvarázsolják. A kínálatban megtalálhatóak az olyan hagyományos magyar ételek és alapanyagok, mint például a rántott borjúfej vagy az őzragu leves.

Ám ezeknek az újra gondolt, modern verziója is része a választéknak, mint például a savanyú vetrece szarvasból, vagy szarvasburger fekete zsemlében.

Szintén megkóstolhatják az európai országok és távolabbi tájak egzotikus ételeit. A marokkói bárány, ausztrál wagyu steak, békacomb vagy a Charolais hátszín füstölt libamáj habbal, szerepel a fogások között.

A halak és tenger gyümölcsei szekció is erősre sikerült: polip paprikás, rák consommé, cápa steak és a Surf & Turf.

Mindez azt bizonyítja, hogy az Étterem Héten résztvevő vendéglátók erre a tíz napra valóban kínálatuk legjavát komponálták 3 fogásos menüsorokká.