Ételkészítés gyorsan, gazdaságosan

2022. 15. 08., 12:22pm
Nemcsak egészséges, hanem pénztárcabarát megoldás is sütőolaj nélkül

 

 Ugyan ma még kevésbé számít elterjedtnek, mégis hosszú ideje létezik alternatívája az olajban, vagy zsiradékban való sütésnek.

„Az egészséges ételkészítés nem elérhetetlen vágyálom többé. A megoldás a forrólevegős fritőz, amelynél a közkedvelt köretekről, így például a hasábburgonyáról sem kell lemondanunk” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

A Sencor SFR 3130BK lekerekített formájával és egyszerű kezelhetőségével kiemelkedik a konyhai forrólevegős fritőzök világából. A manuálisan állítható sütési hőmérsékletnek (60-200 Celsius fok), valamint a sütési időnek köszönhetően számos étel készíthető vele. A felhasználók például muffint, halat, hamburger húspogácsát, hasábburgonyát, vagy akár csirkecombot is süthetnek benne komolyabb energiaráfordítás nélkül.

„A megfelelő paraméterek kiválasztása után mindössze 3 percig tart a készülék felfűtése. Ezt követően pedig már neki is áll a kedvenc fogásaink sütéséhez legyen szó hasábburgonyáról, halról, vagy zöldségről. A 1300 watt teljesítményű készülék hangjelzéssel figyelmeztet, ha az étel elkészült” – jegyezte meg Lucza András.

Kompakt méretének köszönhetően a készülék szinte bárhol elfér a konyhában. Mindössze 20 cm magas, 22 cm széles és 37 cm mély, súlya pedig nem haladja meg a 3 kilogrammot.

„Kivehető, 3,5 literes sütőkosarában akár egyszerre 500 grammnyi hasábburgonyát is süthetünk. Bár vannak olyan ételek, amelyek sütése erőteljesebb illatokkal jár, a felhasználóknak mégsem kell ételkészítés után a konyha szellőztetésével tölteniük az időt. A Sencor forrólevegős fritőze speciális levegő keringető rendszerrel, illetve integrált levegőszűrővel rendelkezik, amely elnyeli a különböző szagokat sütés közben” – hangsúlyozta a szakember.

Nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy tisztítása meglehetősen egyszerű, mivel kivehető sütőkosara tapadásmentes felülettel bevont, így biztosan nem ragadnak le benne a különböző ételek. A biztonsági zár pedig megakadályozza, hogy a program lejárta előtt, sütés közben vegyék ki a sütőkosarat. Megvédi ezáltal a felhasználókat a forró gőz miatt keletkező esetleges sérülésektől. A program befejeztével a forrólevegős fritőz automatikusan kikapcsol.

A Sencor SFR 3130BK tehát nagy mértékben megkönnyíti az otthoni sütést és segítségével gyorsan és egyszerűen varázsolhatóak a családi asztalra finomabbnál-finomabb fogások. A modellből már létezik LED-kijelzős, érintő paneles változat is (SFR 5030BK), amely hatféle sütési programot kínál.

A forró levegős fritőz használatával megspórolt időt akár a szeretteinkre, családtagjainkra, vagy a vendégeinkre is fordíthatjuk. Így teszi a Sencor konyhai kisgépeivel gondtalanabbá és élvezetesebbé az otthon töltött időt.