Érték és minőség - díjakkal elismerve

2021. 17. 03., 3:35pm
Meghirdették az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2021-ben is. 41 főkategóriában lehet a nemzetközi szintű elismerésre pályázni május 31-ig

Meghirdették az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2021-ben is. 41 főkategóriában lehet a nemzetközi szintű elismerésre pályázni május 31-ig

A gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 41 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyét a Kárpát-régió egész területén. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára 2021. május 31-ig lehet pályázni – jelentette be az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa.

„A pályázat széles spektrumban kínál lehetőséget azon vállalkozások számára, melyek ebben a nehéz időszakban is törekednek arra, hogy produktumát hazai és nemzetközi szinten elismerjék. A minőség szintén nagyon fontos szempont a gazdaság újraindítása során, amit ez a nagy múltú minősítési rendszer támogat” – mondta Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítója.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve a magas színvonalú szolgáltatások nyújtásának.

A pályázat kiíróinak – alkalmazkodva az új helyzethez – kiemelt célja, hogy az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer a gazdasági növekedés újraindítását is segítse.

A pályázatot 2021-ben negyedik alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. és a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft., mint a pályázati rendszer Kiírói Tanácsa. Kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, szakmai támogatója az Agrárminisztérium, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A pályázat nyílt jellege lehetővé teszi a jelentkezést az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy és a kitüntető cím használatára a legtöbb gazdasági és kulturális vállalkozás számára, a pályázat tárgya azonban csak a gazdasági életben már ténylegesen testet öltött termék, szolgáltatásban megvalósult ötlet, innovatív elképzelés lehet.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet 2021. május 31-ig minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség. A meghirdetett 41 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bútor-, és élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, az infrastrukturális beruházásokat, az életminőség javítására szolgáló termékeket és szolgáltatásokat, a csomagolástechnikát, az informatikai programokat, rendszereket, szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai és kozmetikai szegmenst, a lakberendezést vagy akár a webshop szolgáltatásokat. A pályázat kitüntetéseit, a tanúsított „minőség jelképét” szeptember elején, a Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át, amennyiben a járványügyi helyzet azt engedi.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat alapítója elmondta: „A világon végig söprő koronavírus járvány természetesen bennünket is érintett, de mindent elkövettünk, hogy az Érték és Minőség Nagydíj ne veszítsen presztizséből. A 2020. évi díjátadás bebizonyította, hogy ez sikerült is, mert a minőség, a versenyképesség, a fenntarthatóság szempontrendszere ugyan kevesebb, de kiemelkedően színvonalas pályázatok formájában öltött testet.

»A kiválóság nem önkéntes. A minőség nem Veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.« Idén Gundel Károly gondolataival, a verseny fontosságát hangsúlyozó mottó szellemében fogalmaztuk meg a saját magunk és a reménybeli pályázók előtt álló feladatokat, kihívásokat. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy hozzájáruljunk a vállalkozások termékei és szolgáltatásai piacképességének elősegítéséhez, a versenyképesség növeléséhez. A gazdaság újraindításához elengedhetetlen a fiatalos lendület és gondolkodás, az új utak keresése, az innováció. A jövő pályázóit arra buzdítom, hogy bízzanak, higgyenek magukban, termékeikben/szolgáltatásaikban és bátran mérettessék meg magukat.”

A tárgyévben védjegyhasználatot nyert pályázatok és pályázók különdíjakat is kiérdemelhetnek. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Életmű Díj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Év Felfedezettje, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíj, valamint az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Életmű Díj elismerések odaítélése ajánlások alapján történik.

További információ: http://www.emin.hu