Erő, szépség, varázslat

2019. 19. 11., 7:20pm
A cirkusz egy csoda, ahol a felnőtt is újra gyerek lehet. Valószínű, hogy az emlékek sokszínű kavalkádja inspirálta a szerzőket, akik a Kötéltánc pályázati kiírására új zeneműveket küldtek be.

A cirkusz egy csoda, ahol a felnőtt is újra gyerek lehet. Valószínű, hogy az emlékek sokszínű kavalkádja inspirálta azokat a szerzőket, aki a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. Kötéltánc elnevezésű pályázati kiírására új zeneműveket küldtek be.

A cég ezzel az akcióval a cirkusz varázsát megfogalmazó, pozitív hangvételű dalok születését kívánta elősegíteni.  A szeptember végi beadási határidőig a pályázatra összesen ötvenkilenc pályamű érkezett.

Ezek az alkotások a legkülönbözőbb zenei stílusokat képviselték és a szakmai zsűrit igazán nehéz helyzetbe hozták. Az ítészek csapatát a Kossuth–díjas Omegás, Molnár György ’Elefánt’ vezette. Csapattagként Szakál László, a Fővárosi Nagycirkusz zenei vezetője, Szente Vajk színész-rendező, Szomor György színész, rendező, zeneszerző és dalszövegíró, valamint két énekesnő, színművész: Polyák Lilla és Keresztes Ildikó, illetve Varró Dániel költő mindent elkövetett, hogy egy gálakoncerten majd a legjobb dalok kerüljenek bemutatásra.  

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai zsűrije egyenes ágon tíz dalt juttatott a döntőbe, további két nótára pedig közönség online szavazhatott. A pályaművekre összesen 1641 szavazat érkezett.

Így november 26-án a manézsban a dalpályázat tizenkét döntőse élőben adja elő szerzeményét. A koncerten a felkért szakmai zsűri ezt a tizenkét dalt értékeli majd. A három dobogós dal jelentős pénzdíjban részesül, valamint az est nézőiek  szavazatai alapján a közönségdíj is kiosztásra kerül.