Érdekességek és a divat az esküvőn

2018. 22. 05., 11:10am
Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén a történelemírás mellett egyéb érdekességek is előfordultak.

Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén a történelemírás mellett egyéb érdekességek is előfordultak. A divatról is érdemes szór ejteni, mit viseltek a meghívottak a jeles eseményen.

A menyasszony ruhája szép, fiatalos, up to date és elegáns volt, visszafogottan, de tökéletesen kiadva az alakot.

Károly herceg nem sötét öltözékben, ahogyan legtöbben várták, hanem szürkében kísérte a menyasszonyt az oltárhoz.

A meghívottak részére az előírt viselet a délelőtti elegancia volt, ezért megengedett a virágos és a színes, akár rövid ujjú ruha is. A kalap – természetesen – kötelező, a hölgyek az aszimmetrikus fazont részesítették előnyben.

Victoria Beckham konzervatív sötétkék ruhája sokaknak először feketének tűnt, ez vitára adott okot a nagyközönség körében is. Ámbár a protokollnak megfelelt.

Geroge Clooney és Amal a meghívottak között: Amal kénsárga ruhája nagyon elegáns volt.

Oprah Winfrey pasztell rózsaszín ruháját – állítólag – egy éjjel alatt varrták, mert, amit először készítettek neki, az nagyon világos anyagból készült, szinte fehérnek tűnt. Az esküvőn pedig csak a menyasszony lehet fehérben!

James Blunt párja trendi virágos ruhában, ez még éppen megengedett volt.

Serena Williams szintén a világos rózsaszínt választotta.

A királynő élénk kivi zöld kalapot és kabátot viselt, virágos ruhával.

A ceremónia utáni fogadás, amelyet II. Erzsébet királynő adott a kápolnába meghívott 600 vendég számára, nem volt nyilvános. A vendégek beszámolóit idézve azonban a The Sunday Telegraph azt írta, hogy Károly herceg, Harry édesapja igen megható beszédben ecsetelte örömét, azt, hogy milyen élmény volt végigkövetni, amint "az én drága öreg Harrym" kisfiúból férfivá érik. A trónörökös rendkívül meleg szavakkal üdvözölte Meghan Markle-t és édesanyját, Doria Raglandet is a királyi családban.
A konzervatív vasárnapi lap forrásai szerint Harry is szívhez szóló beszédet tartott, amelyet azonban rendre meg kellett szakítania, mert akárhányszor kiejtette azt a szót a száján, hogy "feleségem", a több száz fős vendégsereg hatalmas üdvrivalgásban tört ki.

A fogadás egyik fénypontja volt, amikor a brit rock veterán világsztárja, Sir Elton John - Harry nagy nevetéssel fogadott kérdésére, hogy "tud-e valaki zongorázni a házban" - eljátszotta néhány slágerét, köztük a Tiny Dancert, amelyet kifejezetten Meghan Markle tiszteletére adott elő. Az 1972-ben megjelent dal a hercegi hitves szűkebb hazája, Kalifornia hangulatát idézi fel.

A brit királyi család a közösségi oldalain tett közzé három hivatalos fotót Harry herceg esküvőjéről.

A Kensington-palota nyilvánosságra hozta Harry herceg és Meghan Markle hivatalos esküvői fotóit, amelyek a Windsori kastély tróntermében készültek.


A király család Twitter-oldalán megjelent rövid közlemény köszönetet mondott a Windsorban megjelenteknek a lelkesedésért, és azoknak is, akik az Egyesült Királyság más vidékein, a Nemzetközösség országaiban és a világon bárhol másutt figyelemmel kísérték a ceremóniát.
A vasárnapi brit sajtó rendkívüli terjedelemben tárgyalta Harry és Meghan Markle - az esküvő óta hivatalos titulusuk szerint Sussex hercege és hercegnője - menyegzőjét. A Daily Mail című tömeglap 47, de még a tekintélyes The Sunday Times is 11 teljes, fotókkal igen gazdagon illusztrált újságoldalt szentelt az eseménynek.


Harry herceg, Meghan Markle, esküvő, hivatalos fotó: TWITTER.COM/ROYALFAMILY

Oprah W. az esküvőn: GETTY IMAGES/PA/WPA POOL

Beckhamék: GETTY IMAGES/2018 MAX MUMBY/INDIGO/MAX MUMBY/INDIGO

Clooney és felesége: WIREIMAGE/2018 POOL/SAMIR HUSSEIN/POOL/SAMIR HUSSEIN

Blunt és párja: WIREIMAGE/2018 POOL/SAMIR HUSSEIN/POOL/SAMIR HUSSEIN

Serena Williams:WIREIMAGE/2018 POOL/SAMIR HUSSEIN/POOL/SAMIR HUSSEIN