Első elődöntő: A Dal 2021

2021. 02. 03., 9:25am
Döntőben A Dal 2021 Felfedezettje

Döntőben A Dal 2021 Felfedezettje

Múlt szombaton az első elődöntővel folytatódott a dalválasztó show. A versenydalok már akusztikus változatban voltak hallhatóak.

A dalválasztó első elődöntőjében számos izgalmas helyzetet és fordulatot követően, szoros küzdelemben négy produkció jutott tovább a március 13-i fináléba. További négy hely még kiadó, a döntős mezőny a március 6-i. szombat esti műsorban alakul ki, amelyben újabb tíz dal akusztikus verzióját hallhatja a közönség.

Az első elődöntős mezőny rendkívül erősnek bizonyult, olyannyira, hogy a zsűri tagjai több produkció esetében is megítélték a maximálisan adható 10 pontot.

Értékelésük alapján három versenydal került a döntőbe: BariLaci FéltelekKatona Petra Viszlát múlt, valamint az Egyetlen szó, a Kaukázus előadásában.

BariLaci az M2 Petőfi TV A Dal Kulissza című műsorában

 

Katona Petra az M2 Petőfi TV A Dal Kulissza című műsorában

 

Kardos-Horváth János és Kontor Tamás a Kaukázusból

A Kaukázus az M2 Petőfi TV A Dal Kulissza című műsorában

 

A közönség kedvenc ismét a Mudfield lett Nincsen szerencsém című számával. A fiatal rock zenekar egyértelműen elnyerte a nézők szimpátiáját, akik SMS-szavazataikkal korábban az elődöntőbe, most a fináléba juttatták a fiúkat.

 

Katona Petra, a döntőbe kerülés mellett, elnyerte A Dal 2021 Felfedezettje címet, amivel egyben a Petőfi Zenei Díj „Év Felfedezettje” elismerést is. Ezzel a zsűri egy olyan versenyzőt tüntet ki, aki a dalválasztóban debütál, vagy a televíziós műsorban szerepel először nagyobb, országos nyilvánosság előtt, és kiemelkedő teljesítményt nyújt produkciójával. A csengeri énekesnő népszerű együttesek vokalistájaként csillogtatta meg eddig tehetségét. Szólókarrierjének első mérföldköveként A Dal 2021 színpadán hallhatta őt először a nagyközönség, ami új korszakot nyitott az életében. A díjat a műsor végén, ünnepélyes keretek közt Vincze Lilla eMeRTon-díjas énekesnő, a dalverseny zsűritagja adta át Katona Petrának.

A zsűri székéből A Dal 2021 színpadára

Az elmúlt szombati estén extra produkciót is láthattak a Duna Televízió nézői. Ferenczi György, A Dal 2021 új ítésze, az adásban, a zsűri székét A Dal 2021 színpadára cserélte.

A szájharmonika-művész és a Rackajam eddig még soha nem látott formációban, Janicsák Vecával lépett fel. A kétszeres eMeRTon-díjas zenész és a Fonogram-díjas énekesnő először muzsikáltak együtt.

A dalválasztóval kapcsolatos kulisszatitkokért és exkluzív interjúkért érdemes az M2 Petőfi TV-re kapcsolni közvetlenül A Dal 2021 adása után. A Dal Kulisszában 21.50-től az előadók és a zsűri tagjai is reflektálnak a show-ban látottakra, valamint hétről-hétre számtalan érdekességgel szolgálnak a produkciókról.

A top 40-be jutott valamennyi szerzemény részt vesz az online Akusztik Dalversenyben. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség idén is online szavazáson döntheti el, melyik feldolgozás nyerje A Dal 2021 Akusztik fődíját. A versenydalok meghallgathatók a műsor hivatalos online felületén: mediaklikk.hu/adal2021/akusztik, szavazni szintén ezen az oldalon lehet, március 10. éjfélig.

A Dal 2021 – március 13-ig szombatonként 19.35-től a Duna Televízió műsorán!

Forrás: MTVA

Fotókredit: MTVA/Kaszner Nikolett