Elindult az idei golf szezon

2019. 10. 03., 12:10pm
Golfozók ezrei ragadtak ütőt országszerte a 2019-es szezon első hivatalos hétvégéjén, ami a meleg időnek köszönhetően a megszokottnál szerencsére korábban érkezett el. Az idei kifejezetten izgalmas év

Golfozók ezrei ragadtak ütőt országszerte a 2019-es szezon első hivatalos hétvégéjén, ami a meleg időnek köszönhetően a megszokottnál szerencsére korábban érkezett el. Az idei kifejezetten izgalmas évnek ígérkezik a golfozók és a sport rajongói számára

Magyarországon és nemzetközi szinten is, elég csak a számos rangos hazai versenyre, vagy Tiger Woods visszatérésére gondolni.
A jó időjárásnak köszönhetően március első hétvégéjén, a tavalyi évhez képest két héttel korábban, hivatalosan is elindult az idei golf szezon. Szinte mindenütt teljesen megnyitottak a pályák, így a téli szünet után ismét golfozók ezrei ragadhattak ütőt Magyarországon.

Országszerte számos golfpálya várja a sport szerelmeseit. Kiemelkedik közülük a Zala Springs, Közép-Európa egyik legszínvonalasabb és legszebb golfpályája, amelyet a világhírű tervező, Robert Trent Jones, Jr. álmodott meg. A 160 hektáros területen fekvő, 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, 18 szakaszos bajnoki pályát 2015 szeptemberében nyitották meg a játékosok előtt, és tavaly több mint tízezer golfozó játszott rajta.
“A Zala Springs 9 szakasszal télen is nyitva tartott, de a mostani hétvégétől mind a 18 elérhető a játékosok számára. A pályát sikerült nagyon jó minőségben megőrizni a téli időszakban, így a megszokott kiváló green-ekkel várunk mindenkit” – mondta Damian MacPherson, a Zala Springs Golf Resort szakmai igazgatója, a magyar golf sport fejlesztéséért elkötelezett szakember.

Izgalmas magyar versenyek
Nyáron jön a X. Magyar Profi Országos Bajnokság, a 41. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság, és az izgalmas VII. Magyar Mid-Amatőr Nyílt Bajnokság. Ez volt a múlt évben a legnagyobb létszámú verseny azok közül, amiket a szövetség szervezett. Emellett idén is megrendezésre kerül majd a Race to Zala Springs versenysorozat, a World Corporate Golf Challenge, és immár másodjára a Zala Springs jótékonysági versenye is. Utóbbi bevételével a koraszülött gyermekek alapítványát támogatják.

A világ Tiger Woodsra figyel
Tiger Woods tavaly - hosszú szünet után - újra visszatért a golfhoz. Idén is számos komoly versenyen szerepel majd, amivel nagyon felcsigázta a sport rajongóit.
“Már mindenki várja a US Masters versenyeket, és ennek köze van Tiger Woodshoz is, nagyon nagy vonzereje van. Jó a golfnak, hogy visszatért, mert miatta többen kíváncsiak a versenyekre. Már elkezdődtek a fogadások, hogy ő nyeri-e majd a US Masterst” – árulta el Damian MacPherson.

A szakember arra bíztatja a golf iránt érdeklődőket, hogy teljesen kezdőként is bátran próbálják ki ezt a különleges sportot. Mint mondta, már néhány hétvége alatt komoly sikereket lehet elérni, a játék közben pedig csodálatos környezetben lehet aktívan kikapcsolódni.

Ehhez jó választás lehet a Zala Springs is, amely luxusszállással és világszínvonalú bisztrókonyhával is várja a vendégeket. A Sztana Ferenc séf által vezetett konyha étlapja ráadásul március közepén megújul: az új menüt az előzőhöz hasonlóan szintén Zala ízei inspirálták, de könnyed nyári ételek és újragondolt különlegességek is felkerültek rá.