Életre kel a legenda

2023. 27. 07., 3:54pm
Roma lélek meets Freddie Mercury

 

Léteznek halhatatlan előadók, zenék, számok. A Queen és Freddie Mercury biztosan örökké szólni fog, amíg lesz ember, aki zenét hallgat. De nem mindegy, hogyan. A fantasztikus „We Will Rock You” a Roma Soul különleges és autentikus roma hangszerelésében, elképesztő energiákkal mutatkozik be július 29-én, a ZamJam-en Zamárdiban.

Itt a Roma Soul x We Will Rock You

https://youtu.be/P62oZS4i0Es

A Queen felejthetetlen és felülmúlhatatlan legenda: számaikat ma is kívülről fújjuk, és az évek múlásával nemhogy fakult volna erejük, hanem csak nemesebbek és értékesebbek lettek – mint a legjobb bor. Természetes, hogy csak a legnagyobb alázattal, kivételes profizmussal és jó ízléssel szabad a számaikhoz nyúlni. Különösen igaz ez a „We Will Rock You” kőkemény, erőteljes hangzásvilágára, hiszen ez egy olyan szám, amelyből csak úgy árad a Queen zsenijeinek tehetsége és inspiratív alkotókedve.

Oláh Gergő, a Roma Soul alapítója, aki maga is táncos, sőt tanított is táncot, a legjobb formáját hozza lenyűgöző táncszólójával a klipben. Gergő kirobbanó energiája túlzás nélkül világklasszis szintű, ebben pedig fergeteges tudású zenésztársai segítik.

Az eredeti roma dallamvilágot a felszabadult, magával ragadó, igazi bulizenével kombináló zenekart első feldolgozása (Roma Soul x Uptown Funk) után óriási érdeklődés övezi, folyamatosan koncerteznek országszerte. És a buli csak most pörög fel majd igazán, a Balaton partján, ahol a ZamJam-en először mutatják be ezt az egyedi Roma Soul x We Will Rock You feldolgozást.

Műfajilag persze nem könnyű besorolni a „sávále romále international” stílust. De nem is besorolni kell, hanem bulizni rá, bolondulásig, mert modern, tiszta, bátor és legfőképpen jó zene.  Emlékszünk? „Tavaszi szél vizet áraszt...,” – énekelte Freddie Mercury anno 70 ezer ember előtt a Népstadionban, ami akkor szó szerint beleremegett a dalba. Bár a zenetörténelem egyik legnagyobb alakja azóta elment, de biztosak vagyunk benne, hogy ha élne, értékelné az elképesztő erejű, az eredeti szellemiséghez, értékekhez hű, de merész feldolgozásokat. Mert lehet minőségi zenére is észveszejtő nagy bulit csapni: erre a Roma Soul a bizonyíték.

Queen,Bruno Mars, AC/DC, a Modern Talking és a Boney M. dalai, valamint a leginkább kedvelt magyar bulislágerek, örök klasszikusok a korábban még soha nem hallott professzionális zenei feldolgozással, meghökkentően szórakoztató átértelmezésével. Ez Oláh Gergőék védjegye!

A Roma Soul formációról

  • Oláh Gergő, a 2012-es X-faktor győztese, a #romasoulalapítója és vezetője, énekese.
  • Balogh Roland. a Junior Prima díjas gitárművész, a #romasoul A 2009-es montreux-i jazz gitárverseny és a 2016-os Six String Theory gitárverseny győztese. 2015-ben New Yorkban a Wes Montgomery tiszteletére megrendezett gitárversenyen beválasztották a világ 5 legjobb jazz gitárosa közé.
  • Kökény Tamás a 2016-os Virtuózok abszolút győztese, a #romasoultagja, nagybőgős. A fiatal zenész azóta fellépett a new york-i Carnegie Hallban, Los Angelesben, Las Vegasban, Brüsszelben és Ravennában is. Magyarország valamennyi jelentősebb színpadán zenélt, többek közt a MÜPÁ-ban, a pécsi Kodály Központban, a Zeneakadémián és a Papp László Sportarénában is.
  • Kovács A. Máté a #romasoultagja, zenekarvezető, ütőhangszeres. Hangszerei a cajon, darbuka, djembe, shekere, ceglédi kanna, dob, udu. Darbukázni Egyiptomban és Törökországban, cajonon játszani Sevillában tanult. A kanna esetében saját maga próbált kifejleszteni különböző zenei stílusok hatására egy olyan kannázási stílust, amely által a kanna is egy igazi hangszerré válhat.  Több zenekar és formáció tagja, 2014-ben a Romano Drom Colors albumával felkerült a World Music Chart legjobb 15 albuma közé.
  • Sándor Zoltán, a Virtuózok döntőse, hegedűművész, a #romasoultagja.
  • Priskin Georgina, a #romasoultagja, énekes.
  • Agatics Krunoszláv harmonikaművész, a #romasoul
  • Váradi László tamburás, a #romasoul

Roma Soul social

https://www.instagram.com/romasoul_official/

https://www.youtube.com/@romasoul_official

https://www.facebook.com/romasoulofficial/