Élelmiszerek, szolgáltatások, innováció - Sirha Budapest 2022

2022. 21. 03., 3:14pm
A Sirha Budapest kiállítást 2014 óta, két évenként rendezik Budapesten, így az egyetlen olyan rendezvény, amelyből – a járványhelyzet ellenére – nem maradt el egy sem az elmúlt évben. Idén ismét a Sirha Budapesten rendezik a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjét.

 

Március 22-24. között ismét megnyílik a Sirha Budapest, Közép-Kelet-Európa legjelentősebb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása. A megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 16 ország 300 kiállítója, három pavilonban, 20 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit.

A hazai kiállítók mellett ezúttal 16 ország képviselteti magát, köztük Litvánia, Franciaország és Görögország. Számos ország (Ausztria, Csehország, Németország, Lengyelország, Románia és Szlovákia) egyszerre több kiállítóval jön Budapestre. A legnépesebb külföldi delegáció az olasz: Itáliából húsz cég érkezik.

Hasznos információk

Helyszín: HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Nyitvatartás:
Sirha Budapest
A, G és F pavilon
2022. március 22-24.
Minden nap: 10:00 – 18:00

Belépés

A Sirha Budapestre belépőjegy is váltható a kiállítás honlapján előzetesen, a helyszínen, vagy a Hungexpo új mobil alkalmazásán keresztül, kedvezményesen. A Hungexpo app letölthető a GooglePlay-ből, illetve az AppStore-ból is. 

Regisztrációs és jegyvásárlás: ITT

GOLD parkolójegy

Az idei évtől a Hungexpo új szolgáltatással bővíti portfólióját, hogy a látogatók gyorsabban és kényelmesebben közelíthessék meg a kiállítás területét. 

További információk a kiállítás honlapján: www.sirha-budapest.com

Konferenciák, előadások

A Sirha Budapest mindig is fontos központja volt a tapasztalat- és tudásmegosztásnak, melyre az elmúlt időszak kihívásait követően különösen nagy szükség van. A kiállítás konferenciaterme három napon keresztül olyan témákkal várja majd a szakembereket, mint az újrakezdés problémái, az új helyzet kihívásai, a piaci átrendeződés vagy a munkaerő piaci helyzet. De szó esik majd egyebek között a közétkeztetés új tendenciáiról, a fenntartható vendéglátásról, az iszlám piacon elengedhetetlen halal szabványokról. A Csomagolóipari és Anyagmozgatási Országos Szövetség az iparág legfrissebb újdonságairól, aktuális kérdéseiről szervez előadásokat a már hagyományossá vált CSAOSZ konferencián.

Az előadások szervezői között ott lesz a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), az IIDC Austria GmbH, a Halal szabványok tanúsító szervezete, a Pannon Gasztro Akadémia (PGA), valamint a Felelős Gasztrohős.

A Bocuse d’Or Europe

2016 után ismét Budapesten, a Sirha Budapest kiállítással egy időben rendezik a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjét. Ez lesz a teljesen megújult Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ egyik első nemzetközi megmérettetése. A Hungexpo az elmúlt években fontos küldetésének érezte, hogy találkozási lehetőséget biztosítson a magyar és a nemzetközi csúcsgasztronómia képviselőinek. Erről a törekvéséről számos alkalommal elismerően nyilatkoztak a Bocuse d’Or francia szervezői is, akik többször hangsúlyozták, hogy Budapest a legalkalmasabb helyszín. Hat évvel ezelőtt Jerome Bocuse, az alapító Paul Bocuse fia „minden idők legjobb rendezésének” nevezte az európai döntőt.

A verseny a Sirha Budapest utolsó két napján, 2022. március 23-án és 24-én zajlik.

Szakmai programok

A folyamatosan fejlődő kiállítás szakmai partnerei – a METRO Kereskedelmi Kft., a Magyar Cukrász Ipartestület és a Magyar Pékszövetség – közreműködésével idén is számos programot, konferenciát, bemutatót és kerekasztal-beszélgetést szervez a szakmai érdeklődőknek.

A Kolonics Zoltán nevével fémjelzett Sirha Budapest Desszert Verseny 2022-ben ötödik alkalommal teremt alkalmat a cukrász szakma hazai tehetségeinek, hogy számot adjanak tudásukról és kreativitásukról egy nemzetközi színvonalú megmérettetésen. A Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) döntőjében a korábbi évekkel megegyezően, a versenyző csapatoknak egy felnőtteknek szánt háromfogásos ebédet kell megtervezniük és elkészíteniük, a modern gasztronómia jegyében, előre meghatározott nyersanyagköltséggel. A Sirha Budapest, közösen a Trade magazinnal minden alkalommal meghirdeti Innovációs Termékversenyt, melyen az élelmiszeripari és HoReCa iparágban tevékenykedő cégek bemutathatják a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásaikat. A Trade magazin standján, a Jövő Áruházában (Future Store Innovations) a szakemberek vezetett túrán ismerkedhetnek meg a jövőbe mutató kereskedelmi eszközökkel, szolgáltatói megoldásokkal és FMCG termékekkel.

Számos cukrászati és pékipari program is helyet kapott az idei Sirha Budapest programjában. A Magyar Cukrász Ipartestületének szervezésében visszatér a kiállításra a felnőtteknek és tanulóknak szóló cukrászati megmérettetés, a Pataki János emlékverseny. A Testület emellett fagylaltbemutatóval és színvonalas szakmai előadásokkal is várja majd a szakembereket. A kiállításon rendezik a díjnyertes magyar fagylaltok kóstolóját, a Magyarország Tortája 2022. verseny élő zsűrizési körét is.

A Sirha és a KávéBár Projekt szervezésében, az Alpro partneri támogatásával valósul meg a baristák versenye, a Sirha Coffee Challenge, amely a kávézás kísérőjeként ezúttal a növényi italokat helyezi a középpontba.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Marco Polo Csoport Ismeretek és ízek című egyedi rendezvényen, innovatív módon népszerűsíti Magyarország mezőgazdasági, borgasztronómiai, turisztikai és wellness szektorának termékeit. Az esemény során magyar és olasz séfek együttműködésében vendéglátó iskolák tanulói és tanárai készítenek magyar alapanyagból olasz stílusú ételeket, a Salus Konyha filozófiáját követve.

A Sirha Budapesten rendezi az Agrármarketing Centrum a Hungarian Wine Summit-ot, amely egy száz fő beutaztatásán alapuló nemzetközi borszakmai rendezvény. A nemzetközi kapcsolatépítő rendezvényhez a hazai és nemzetközi szakmai közönség a Sirha Budapesten csatlakozhat 2022. március 22-24. között.

Bővebben a programokról: https://sirha-budapest.com/programok-2022/

Hibrid kiállítás

A Sirha Budapest idén először hibrid formában várja az érdeklődőket, ami azt jelenti, hogy az élő találkozásokon kívül a virtuális kiállítási térben is elhelyezhetik ajánlataikat a kiállítók, a látogatók pedig könnyedén felvehetik a kapcsolatot kiállító üzleti partnerükkel. A virtuális kiállítás a fizikai rendezvény zárása után további egy hétig látogatható, és a chat funkció kivételével teljeskörűen használható.

A kiállításon emellett online szolgáltatások széles köre várja a részvevőket. Ezek közül az egyik legfontosabb a Hungexpo fejlesztése a Partnertalálkozó, amelynek segítségével az üzleti partnerek előzetesen tudnak egymással személyes tárgyalási időpontot foglalni, jelentősen könnyítve ezzel az üzletkötések előkészítését.

Bővebben a virtuális kiállításról: https://sirha-budapest.com/virtualis-kiallitas/