Elegáns rózsák, melyek sok évig megőrzik a szépségüket

2022. 31. 12., 12:16pm
A legjobb fenntartható ajándék - minden alkalomra: születésnap, névnap, eljegyzés, hamarosan jön a Valentin nap!

 

A Los Angeles-i The Million Roses nyolc évvel ezelőtt pillanatok alatt meghódította a szívünket a különleges örökrózsa dobozaival. Az már csak a hab a tortán, hogy a kézzel készített, stílusos virágköltemények soha nem hervadnak el. A csodás kaliforniai rózsacsokrok a mai napig páratlanok és nemcsak szépek, hanem környezettudatosak is. A cég új küldetéséről Katharina Baron kreatív igazgató mesélt.

“Ott van a rózsa; létezésének minden pillanatában tökéletes” - írta Ralph Waldo Emerson. Annak ellenére, hogy azóta majdnem 200 év eltelt, az állítás mai is ugyanolyan igaz.

A világ körülöttünk azonban sokat változott: a klímaváltozás miatt új környezeti kihívásokkal kell szembenéznünk, de a rózsa szépségéről nem kell lemondanunk.

“Ha összeadjuk a világ legnépszerűbb vágott virágainak öntözését, szállítását, hűtését, tárolását, az eredmény megdöbbentő: 3 567 540 tonna CO2 évente. Más szóval, ha három éven keresztül minden héten veszünk egy friss csokor rózsát, az ugyanakkora ökológia lábnyomot hagy, mintha egy benzines autóval megtettünk volna 13 904 kilométert.” - meséli a kreatív igazgató. - "Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a karbon lábnyomunk csökkentéséhez nem elég elektromos autót vezetni, kevesebbet repülni vagy elhagyni a húst az étkezésünkből."

https://www.youtube.com/watch?v=lmU1fbE9GqY&feature=emb_logo

Erről szól az ötletes kampány videó is, mely a modell-színésznő-rendező Katharina Baron munkája. A festői malibui dombokon forgatott videó finom humorral mutat rá a vágott virág problematikájára. A videóban szereplők egypetéjű ikrek, a The Fly Twins, Grace és Hope ismert modellek, legutóbb a Milánói Divathéten láthattuk őket  a Gucci Twinsburg divatbemutatóján.

Az üzenet egyszerű: 2022-ben már az öko-tudatosság a fontosabb. Akkor sem kell lemondanunk a romantikus rózsacsokrokról, ha a fenntartható megoldásokat keressük.

A The Million Roses-nak köszönhetően a természetesen tartósított rózsákban nemcsak pár napig, hanem minimum 3 évig gyönyörködhetünk.