Ékszertrendek - 2023 karácsony

2023. 01. 12., 12:46pm
Azoknak, akik nem tudnak nemet mondani egy szép ékszer láttán, és még a trendeket is próbálják követni

by Pálmai Ildikó – PiGemArt Ékszerek

Izgalmas dolog követni az ékszertrendeket, különösen akkor, ha valaki ékszerkészítő. Minden szezonban van néhány újdonság, és mindig akad valami meghökkentő dolog. Vannak örökérvényű dolgok és vissza-visszatérő elemek. Ezúttal néhány trendinek tartott jellemzőt fogok bemutatni, melyeket saját - PiGemArt Ékszerek  és az általam nagyra tartott B-Verzió (gyűrűk), a  LemuriArt és Hennel Éva ékszerei szemléltetnek.

1. A színeket a Pantone Intézet diktálja. A mostani őszi-téli színpaletta hangulatában inkább mélyebb. Mint az „érett barack”, „fakó fukszia”, „Viva Magenta”- mély pink, „őszi narancs”, „vörös dália”, „feltűnő napsárga”, „fáradt lila”, „barnásvörös”, „karalábézöld”.

Azért sikerült mégis, általam is hordhatónak ítélt karkötőt készíteni ezekből színekből választva. És el kell ismernem, hogy ezek az ajánlások remekül mutatnak egymás mellett. (PiGemArt)

2. A gyöngy. Hurrá!

Sohasem megy ki a divatból, mindig lehet hordani, nem vagyunk vele „uncsik”. Minél több van a nyakunkban, annál jobb. (PiGemArt)

3. Szerezzünk be egy gyűrűt! Minél merészebb, annál menőbb.

De hordjál mellé még néhányat, ne aprózd el! A fémeket is keverheted. Aranyat ezüsttel, csak bátran! (Képek: B-verzió)

4. Huh, a fülbevalók!  

Lehet szimmetrikus, aszimmetrikus; össze nem illő és egyetlen darab is, ami a válladat veri. Ne aggódj, jól fog állni! (LemuriArt, PiGemArt)

5. Ezek a medálok! Akár az egész mellkasodat is befedhetik, de ne félj tőlük.

Ha felveszel egy egyszerű topot, minden szem rád fog szegeződni. (Kép: Hennel Éva)

6. Az ásványékszerekből az az igazán trendi ebben a szezonban, melyek nyers kövekből készültek.

Hogy érthető legyen: amik nincsenek szép szabályos formára csiszolva, polírozva, hanem mutatják a természet szépségét. (LemuriArt)

7. A nyakláncokra, karkötőkre is érvényes, ami a gyűrűkre is igaz; keverhetjük a fém színeit.

Próbáld ki, milyen jól mutat együtt az ezüst az arany színnel. Ugye, én megmondtam… (PiGemArt Ékszerek)

Ennyit most az aktuális téli trendekről. Aki még több szebbnél-szebb ékszert szeretne látni - melyek ásványokból készültek, és melyek alapanyagai a helyszínen is többnyire fellelhetőek - jöjjön el december 8-10. között a Lurdy Házba, a 28. Lelkes Ásványbörzére.

További információ a rendezvényről: www.asvanybörze.hu