Ékszerek megálmodója

2022. 28. 01., 9:22pm
Nemcsak szabadidejének eltöltése, hanem szerelem is a javából az ékszerkészítés. Pálmai Ildikó meseszép kreációi elvarázsolnak, megszólítanak.

 

Pálmai Ildikó

Hogyan került ő is a gyöngyök, ásványok bűvöletébe? Néhány részlet az életéből merítve:

 A PiGemArt Ékszerek születése

Egyedi. Minőségi. Ez a két legfontosabb jellemzője az ékszereimnek. Drágakövekkel, igazgyöngyökkel dolgozom, de ritkán készítek két egyforma darabot. A hétköznapi „valóságban” céget igazgatok, ami lehetővé teszi, hogy az ékszerkészítés tiszta és őszinte szerelem legyen az életemben, hisz nem ebből élek és semmilyen elvárásnak nem szükséges megfelelnem. Visszatérő vásárlóim, megrendelőim vannak, akik azt mesélik, hogy amikor nálam járnak, varázslat történik, és egy-egy ékszer megszólítja, kiválasztja őket, ami később, szó szerint hozzájuk nő...

Honnan indultam?

Amint a legtöbb kislány, gyerekkoromban én is szerettem kézimunkázni: kötöttem, varrtam, kerámia szakkörre jártam... Azonban mire felnőttem, csupán abban merült ki a kétkezi teremtési vágyam, hogy én festettem ki az otthonomat. Miután saját családom lett, még távolabb kerültem a kreatív művészvilágtól és jó ideig más területek kapták a fókuszt.

Az édesanyámnak köszönhetem ezt az indulást is. Bár, hozzáteszem, hogy a kezdetekkor, nem voltam túlzottan vidám. Az történt ugyanis, hogy elhagyta a kedvenc, igazgyöngyből és arany kiegészítőkből készült nyakékemet, amit kölcsön adtam neki (később meglett). 

Az alapanyagokat nézegetve, úgy éreztem, hogy akár én is össze tudnám rakni. Így indult. 

Először csak magamnak kreáltam karkötőket, nyakláncokat, fülbevalókat, majd barátoknak, ismerősöknek és idővel még tovább bővült a kör.

Elvarázsol a folyamat

Nem csak az ékszerkészítést szeretem, hanem azt is, ahogyan eljutok odáig. Imádok keresni, minél jobb, szebb, érdekesebb anyagokat felkutatni. Hihetetlen örömet okoz, ha kincsekre bukkanok – az már csak a következő lépés, hogy később mi születik belőlük. 

Otthon, a műhelyszobámban óriási árukészletet halmoztam fel, időnként csak pakolgatom, rendezgetem őket, ami hasonló gyönyörűséget ad a lelkemnek, mint maga az alkotás.

Ásványok - igazi kincsek

Eleinte csak igazgyönggyel dolgoztam, de jó ideje, már főleg ásványokból készítek ékszereket. Nagy rajongója vagyok a holdkőnek, ami a nőiesség köve, valamint a labradoritnak, amelyről azt mondják, hogy utat mutat a mostani világ és a magasabb lét között. Biztos vagyok benne, hogy az ásványoknak valóban van gyógyító hatásuk, testileg és lelkileg egyaránt, és ezért nagyon-nagyon vonzanak és csodaszépek. 

Férfi ékszerek

Lombos Mártont zeneszerzőként ismerjük, én viszont a szomszédomként is. Egyszer megkért, hogy készítsek neki egy karkötőt. Ma már ő a férfi ékszereim arca. Együtt kísérleteztük ki, hogy milyen színekkel, kövekkel, anyagokkal, méretekkel, formákkal lehet játszani, hogy olyan darabok szülessenek, amik szépek, ízlésesek, ugyanakkor jól állnak egy férfinak. Kevesen hordanak közülük ékszereket, pláne ha ásványból készülnek, pedig sok olyan kő van, ami férfi minőségeket hordoz magában. Az egyik álmom, hogy minél több férfi merjen kilépni a megszokásból, ékszer viselés tekintetében is.

Hogyan lehet PiGemArt Ékszereket vásárolni?

Nem csak a kész termékeim közül választhatsz. Kérésre, szívesen állítok össze személyre szabott ékszereket is, méghozzá olyan színekből és kövekből, amikre most éppen szükséged van – vagy azért, hogy gyógyítson, vagy egyszerűen csak azért, mert tetszik vagy illik egy ruhádhoz, egy alkalomhoz, egy életszakaszhoz. Az egyéni rendelésnek két útja van: rám bízhatod, hogy hogyan valósítom meg a vágyadat, illetve lehetőséget kínálok a közös ötletelésre, folyamatos egyeztetésre is. Bármelyik úton is jutunk el az ékszered születéséhez, örömet és szépséget fog hozni az életedbe...

www.pigemart.com

https://www.facebook.com/pigemjewelrydragakoekszerek