Egységben az erő

2019. 28. 03., 12:10pm
A hangulatos és remek konyhával rendelkező Jardinette a Németvölgyi út végén található. A kertvendéglő nemcsak ebédekhez, vacsorákhoz biztosít kellemes környezetet, hanem rendezvények számára is.

A hangulatos és remek konyhával rendelkező Jardinette a Németvölgyi út végén található. A kertvendéglő nemcsak jóízű ebédekhez, vacsorákhoz biztosít kellemes környezetet, hanem különböző rendezvények számára is.

A Jardinette GasztroKlub borvacsorája keretében, a közelmúltban, Hernyák László és Tamás mutatkozott be. A neves Apa-Fia páros az etyeki Hernyák Birtokról érkezett.

Hernyák László a vajdasági Palicson közgazdászként dolgozott és 1993-ban települt át Magyarországra. Ő azon alapító-atyák egyike, akik felvirágoztatták az etyeki borvidéket.

Apa és fia együtt mesélte el a negyedszázados, családi borászatuk történetét a küzdelmes kezdetektől a mai sikerekig. A vendégek megtudhatták, hogy a borászat már ’97-98-ban díjnyertes borokkal jelent meg a piacon és azt is, hogy évekkel ezelőtt a birtokon átálltak az organikus gazdálkodásra.

Borászatukban bio-növényvédelem mellett komposztálásra, a megújuló energiák folyamatos bevonására, a tudatos és fenntartható energiagazdálkodásra, környezetük zöldítésére és vegyszermentesítésére is nagy hangsúlyt helyeznek.

A borrajongók körében méltán híressé vált borászat a GasztroKlub estre különleges borokkal készült. Az „egység” fokozása érdekében a Jardinette séfje, Csánky István, a tökéletes íz-kombináció jegyében fantasztikus menüsort állított össze.

A vacsora Citromborsos mascarponés derelye bazsalikomos redukcióval, passiós körtemártásban elnevezésű étel-csodával kezdődött, amelyhez 2018-as Sauvignon Blanc-t kóstolhattak a vendégek.

A kakukkfüves pisztránghoz ’17-es Zöldveltelíni, a fehérmák kéregben sült nyúlhoz a szintén ’17-es évjárat Chardonnay-ja, a mirinben érlelt sertésszűzhöz pedig a 2015-ben készült Altberg dukált.

A desszert fehér kávétorta volt Trüffel- golyóval, melyet ’16-os Pinot noir-ral „öblítettek” le a vacsora résztvevői. A jó hangulatú est a birtok messze földön híres, öthordós törkölypálinkájának elfogyasztásával zárult.

-szendi

Menü

Sauvignon Blanc 2018

Citromborsos mascarponés derelye bazsalikom redukcióval, passiós körtemártásban

Zöldveltelíni 2017

Kakukkfüves pisztráng, kardamomos spárga Creme Brulee-vel

Chardonnay 2017

Fehérmák kéregben sült házinyúl ananászos vajmártásban, mandula párnával

Altberg 2015

Mirinben érlelt sertésszűz mustos kölessel, zsályás sonkamorzsával

Pinot noir 2016

Fehér kávétorta Trüffel golyóval, konyakos cseresznye öntettel 

5 hordós törkölypálinka