Egyre több német jár golfozni Zalacsányba

2022. 28. 07., 10:53pm
Rengetegen repülnek az újonnan megnyitott reptérre
Új perspektívákat nyit a turizmusban az újra működő Balaton Airport, aminek köszönhetően egyre több német turista látogat hozzánk. Az pedig csak a ráadás, hogy a reptér fellendítette a golfozni vágyók számát is a régióban.

Két év után idén, április 20-ával végre beindult a szezon a sármelléki reptéren, így a régió iránt érdeklődők Frankfurtból, Hamburgból, Berlinből és Düsseldorfból is közvetlenül repülhetnek a Balaton Airportra.
Habár az útvonalak többségén már a koronavírus előtt is közlekedtek fapadosok, idén először vehetőek igénybe a WizzAir járatai. A nyári szezonban minden csütörtökön és vasárnap repülnek Dortmund és Balaton között.
A reptér előnyeit azonban a magyarok is kiélvezhetik, ha nyugatra repülnek, itt ugyanis ingyenes parkolást biztosítanak az utazóknak. Hévíz mellett pedig a többi környékbeli nyaralóhely is örülhet a megnövekedett turistaforgalomnak. A heti kétszeri, dortmundi járattal érkező utasokat már nem kell hosszú útvonalon transzferezni, mint korábban, amikor a bécsi reptéren szálltak le.

“Sokkal praktikusabb és könnyebb az utazás a németeknek, mióta közvetlenül a Balaton Airporton szállhatnak le. A változás itt is észlelhető, hiszen megnövekedett a nálunk foglaló vendégek száma” - mondja Sóti Szilvia, a Zala Springs Golf Resort marketing menedzsere.
A turistáknak így arra is alkalma nyílik, hogy a betervezett fürdőzés mellett golfozni tanuljanak, hiszen a Zala Springs Golf Resort távolról sem csak a profikat várja: bárki kipróbálhatja a játékot.

Éppen ezért jöhetnek amatőrök, párok és családok is, akik itt ismerkedhetnek meg a golfozás szépségével, izgalmával. Ehhez ugyanis minden biztosított, és bármikor előre foglalható, ha a vendégek szeretnének részt venni egy golfoktatásban.
Egyre bővülnek a lehetőségek

De mi a helyzet, ha inkább a pihentető kezeléseket választanánk? A resort spa- és wellness részlegében az úszómedencék, kültéri meleg vizes medence és szabadtéri jacuzzi mellett mostantól új masszázskezelések is várják a pihenni vágyókat. Igénybe vehetik a fényterápiát, bioszaunát, halpedikűrt vagy a gőzkabint is. Bevezetésre került egy új prémium kozmetikai márka, ami shopunkban megvásárolható, a Spaban pedig ki is próbálható a különböző kezelések alkalmával. Szintén bővült az italkínálat, így több populáris koktél elérhetővé vált a wellnessben.

A resortban nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára. Így különlegességekkel teli kávézó - a The Cup, ami halfway houseként is üzemel - mellette bisztró várja a vendégeket. Az utóbbiban, Váradi Bálint séfnek és csapatának hála, alig pár hete startolt az aktuális nyári étlap teljesen új, szezonális fogásokat tartalmazva. A Resort nemcsak a kirándulók és a német turisták, hanem a céges csapatépítők célpontja és konferenciák kiváló helyszíne is.

“A Zala Springs Golf Resportba most különösen megéri ellátogatni, hiszen új apartmanok kerültek átadásra, ahol különleges, egyedi dizájnnal kialakított szobák várják a vendégeket. Stílusban és m2-ben is eltérő a korábban foglalható és vásárolható lakásoktól. Felüdülés lesz, hogy mennyi újdonsággal tudunk szolgálni ebben a szezonban mindamellett, amit eddig is szerettek vendégeink” - zárja Sóti Szilvia.