Egyediség és az önkifejezés szabadsága

2022. 02. 05., 3:40pm
Ahol az ég és a föld összeér: a horizont inspirálta a 2022-es KånkenArt kollekciót

 

Negyedik alkalommal kerülnek piacra a svéd Fjällräven márka a limitált számban elérhető Kånken Art hátizsákjai.

A „Free Horizon” elnevezésű kollekciót - a hagyományokhoz hűen - egy svéd művész, Tekla Evelina Severin alkotta meg. A horizont egyszerű, mégis lélegzetelállító formavilágát ötvözte az ikonikus Kånkenek évtizedek óta változatlan kialakításával. A hátizsákokból származó bevétel egy részét a márka ismét a természetvédelmi projekteket támogató Arctic Fox Initiative programnak ajánlja fel.

Az 1978-ban bemutatott Kånken hátizsákok eredetileg svéd iskolásoknak készültek. Azonban tartós kialakításuknak és sokoldalú funkcionalitásuknak köszönhetően, hamarosan világszerte az egyik legnépszerűbb Fjällräven termékkéléptek elő. A hátizsákok a kezdetektől szinte változatlan dizájnnal, ám különböző színű, anyagú és méretű darabokkal szolgálták a városi kalandorok mindennapjait.

Az idei év újdonságaként a Kånken termékcsalád ismét limitált kiadású hátizsákkal bővült: a márka negyedik alkalommal dobta piacra az egyediséget és az önkifejezés szabadságát hirdető legújabb Kånken Art kollekciót.

A különleges hátizsákokat ezúttal a svéd kolorista, dizájner és fotós, Tekla Evelina Severin tervezte. aki a Kånkent használta festővászonként a természethez fűződő kapcsolatának bemutatására.

A „Free Horizon” elnevezésű kollekciót a különböző természeti formák és terek inspirálták, különösen a föld és az ég találkozásaként kialakuló horizont tett nagy hatást a tervezőre. A nyitott, állandó, ám mégis örökké változó természeti kép és a Kånken táskák változatlan kialakításának ötvözésével időtálló és stílusos darabok jöttek létre. Kifejezik a márka és a dizájner elköteleződését a természet iránt. Az április 22-től kapható hátizsákok három megnyugtató árnyalatban kerülnek a boltok polcaira, amelyek a szigetvilágok rögös szikláit és a rózsaszín naplementében fürdőző vibráló pipacsmezőket idézik meg.

Megtisztelő volt a Fjällräven felkérése, hiszen hasonlóan gondolkodunk a természeti értékek védelméről. Ugyancsak egyetértettünk a márkával abban, hogy a dizájn nagy szerepet játszik a termék fenntarthatóságában és megnövelt élettartamában. Hozzájárul a funkcionalitáshoz, a tartóssághoz és az időtálló minőséghez is. Remélem, hogy a látóhatárt idéző Kånkenek sokakat ösztönöznek majd arra, hogy induljanak el a szabadba, és fedezzék fel a természet elképesztő színeit és formáit” – mondta Tekla Evelina Severin, a 2022-es Kånken Art kollekció tervezője.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a márka a limitált kiadású Kånken Art hátizsákokból származó bevétel egy százalékával közvetlenül a Fjällräven Arctic Fox Initiative programot támogatja. Az innovatív kezdeményezés olyan nonprofit projekteknek nyújt anyagi segítséget, amelyek a természet megóvását tűzték ki célul, legyen szó állatvédő, túrázást népszerűsítő vagy az óceánok megtisztításán dolgozó szervezetekről.