Egy új korszak kezdete

2021. 01. 03., 4:35pm
Megérkezett a világ első 7,8 colos E Ink Kaleido™ kijelzővel felszerelt színes e-book-olvasója. Bluetooth csatlakozási lehetőséget kínál és képes a hanglejátszásra is

Megérkezett a világ első 7,8 colos E Ink Kaleido™ kijelzővel felszerelt színes e-book-olvasója, amely támogatja a digitális képregényeket, Bluetooth csatlakozási lehetőséget kínál és képes a hanglejátszásra is.

A svájci alapítású PocketBook InkPad Color nagyméretű kijelzője az E Ink új, színes technológiáját használja. Ennek köszönhetően mindenféle tartalom olvasására alkalmas az egyszerű, fekete-fehér könyvektől kezdve a színes képregényeken, gyermekkönyveken, üzleti irodalmon keresztül a magazinokig.

Elektronikus és színes, egy új korszak kezdete

Az előző generációs E Ink Print Color technológiához képest az új E Ink Kaleido™ előrelépést jelent, ez a kényelmes és biztonságos színes olvasás következő lépcsőfoka. Az új PocketBook InkPad Color kijelzője 4096 szín és azok árnyalatainak megjelenítésére képes. A színszűrő új mintája növeli a színek fényerejét és szaturációját, míg a fehér háttér a korábbinál fehérebbé vált. A technológia lehetővé teszi a kényelmes, szemet kímélő olvasást, nem tükröződik rajta a napfény és hihetetlenül energiatakarékos. A nagy felbontású (1404x1872) kijelzőnek és a 300 DPI-s felbontásnak hála a fekete-fehér szövegek tisztasága továbbra is tökéletes.

Kiegészítő elülső megvilágítás

A szembarát elülső megvilágítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen fényviszonyok között, a nap bármelyik szakában olvashassanak a készüléken. Ám ezen felül egy másik kulcsfontosságú funkciót is betölt a színes kijelzővel felszerelt e-olvasók esetén. Az új E Ink Kaleido™ technológia a monokróm panel és a színszűrő egyedi kombinációját használja. A technológia egy hűvös, árnyalt színt biztosít az elektronikus oldalaknak, emellett az elülső megvilágítás még a legalacsonyabb fényerősség esetén is segít optimalizálni a kijelző teljesítményét.

A hangoskönyvek rajongói is szeretni fogják

A PocketBook InkPad Color hat népszerű audioformátumot képes lejátszani: M4A, M4B, OGG, OGG.ZIP, MP3 és MP3.ZIP. Ez pedig nagyszerű hír azoknak, akik szívesen hallgatnak hangoskönyveket is. A felolvasás funkció szintén említést érdemel. A készülék bármilyen írott szöveget képes felolvasni 16 nyelven, — a magyar egyelőre nem támogatott. Bluetooth segítségével csatlakoztatni lehet vezeték nélküli fejhallgatóhoz vagy akár az autó kihangosítójához. Így könyvet hallgathatunk házimunka vagy vezetés közben is.

Huszonhárom támogatott formátum

A hangformátumokon felül az eszköz 19 könyv- és 4 grafikus formátumot támogat. Ez garantálja a kényelmes kezelést anélkül, hogy konvertálni kellene a különböző könyveket, magazinokat, képregényeket.

A PocketBook InkPad Color 16 GB-os belső tárhellyel rendelkezik, amely a microSD-foglalat segítségével további 32 GB-tal bővíthető. Így az eszközön elegendő hely van egy nagyobb könyvtár tárolásához. További előnye az USB-C csatlakozó (USB 2.0 szabvány), amelyen keresztül tölteni lehet, illetve a tartozékként biztosított 3,5 mm-es jack átalakító a fejhallgató csatlakoztatásához.

Pehelysúlyú és elegáns

A nagy kijelző ellenére a PocketBook InkPad Color mindössze 225 g-ot nyom, amivel a világ egyik legkönnyebb 7,8 colos e-book-olvasója, és így a napi ingázás során sem húzza le a táskát vagy hátizsákot. Elegáns formájával és Moon Silver névre keresztelt szürke színével kiemelkedik a kínálatból. A készülék várhatóan 110-120 ezer forint közötti áron kerül majd a boltokba.