Egy poharas elismerés

2022. 26. 07., 9:41pm
Hol található olyan étterem, ami a világ legjobb borkínálatát nyújtja?

 

 

Például az Arany Kaviár Étterem ilyen

Az étterem mindig is híres volt gondosan válogatott champagne- és borlapjáról, amelyet idén június végén a legismertebb szaklap, az amerikai Wine Spectator egy poharas elismeréssel díjazott. Ezzel az elismeréssel a világ legjobb borkínálatát felsorakoztató éttermek között tartják számon. Magyarországon összesen három étterem került fel a Wine SpectatorAward of Excellence listájára.

„Ezt a kiadványt havonta hárommillióan olvassák, ha lehet ilyet mondani, ez a borlapok Michelin csillaga. Mérhetetlen büszkeséggel tölt el ez az eredmény! Külön köszönöm azoknak a beszállítóknak, akik segítenek minket, hogy egy ilyen portfólióval dolgozhassunk!” - nyilatkozott Varga Ákos sommelier.

Nem újdonság az Arany Kaviár Étterem törekvése, hogy vendégeik megkülönböztető egyediséggel találkozhassanak a finedining világán belül is, így össze nem téveszthető, gondosan definiált konyhai irányvonalat képvisel.

Ennek éppen úgy része kaviár, champagne és borválogatásuk, mint a tradíciók megtartása és feltartóztathatatlan motivációjuk a fejlődésre.

Ezen a nyáron elindult a tavalyi évben elkezdett ÉLET SEASON menüsoruk utolsó fejezete is, az "Újjászületés”, amelyben a színek, ízek és illatok ünneplik a természet ébredését. Az ÉLET SEASON az emberi lét változását hivatott bemutatni az élet bizonyos szakaszaiban.A korábbi fejezetek során a vendégek megtapasztalhatták a “Változást”, amikor a természet átalakult, majd a “Csendet”, amikor megpihent. Most elérkezett az utazás vége a megújulás, amikor a természet újra életre kel.

Egy dinamikusabb, élmény szintjén is komplexebb menü készült, amelyben nem használnak vörös húsokat, inkább a halakon, tengergyümölcsein van a hangsúly. Olyan alapanyagok is bekerültek, amelyek eddig nem szerepeltek még az étterem kínálatában, illetve egész Budapesten csak náluk elérhetőek. A menüsor maga ezúttal is titkos, a vendégeket meglepetések és élmények sora várja az este folyamán.