Egy megvalósult régi álom

2023. 27. 02., 4:29pm
Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf

 

Jakabfi Dávid régi álma vált valóra: a vidéki gasztronómiát erősíti francia desszertekkel, és újragondolt magyar süteményvariációkkal.
Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja. Desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-ben. Most megvalósult gyermekkori álma, és saját vendéglátóegységet nyitott Nagykanizsán.
A cukrászséf ízeire és desszert kompozícióira Európa szerte kíváncsiak az édességek kedvelői.
Örülhetnek a helyiek, hiszen február elején megnyitotta kapuit Nagykanizsán, a kertváros központjában elhelyezkedő, modern cukrászatot képviselő desszertműhely, a Jakabkúti utcában.
Különlegességeit eddig csak előadásokra készítette, ám a műhely megnyitásával már egy nagyobb közönség is hazaviheti otthonaiba ezeket a finomságokat.
A megnyitóra rengetegen ellátogatottak köztük helyiek, és külvárosiak egyaránt.
„Gyermekkori álmom vált valóra a műhely megnyitásával. Hálás vagyok, hogy eljutottam erre a pontra karrierem során, hogy közvetlen kapcsolatba tudok lépni az emberekkel. Szívmelengető érzés a vendégek mosolyát látni, amikor a kezükbe adom a számukra elkészített édességet”- árulta el a világhírű cukrászséf.

Emellett a közelben élők számára is nagy öröm lehet, hiszen vidéken nehezebb hozzájutni olyan minőségű desszertekhez, mint amelyek Budapesten találhatóak.

Elhelyezkedése a családosoknak is kedvez
A desszertműhely a kertváros szívében található, hangulatos kis kerttel, és egy nagy parkolóval kiegészítve. A közelben megtalálható játszótér, focipálya és számos kikapcsolódási lehetőség a családosok és a gyermekek számára.
Tervben van egy kisebb kerthelyiség kialakítása, így az oda látogató vendégek helyben is el tudják majd fogyasztani a különleges finomságokat.
Mindenképpen érdemes ellátogatni ide, ha egy hangulatos hétvégi családi programra vágyunk, páratlan íz élménnyel társítva. A cukrászda keddtől-szombatig várja vendégeit.

Prémium minőségű alapanyagok
Az európai szintű műhelyben lelkiismeretesen, szorgalmasan és nagy alázattal dolgozó kollégák együttese alkotja meg a desszertkölteményeket. Folyamatos a tovább fejlesztés, alapanyag és eszköz használat szempontjából is, a legújabb technológiával.
A hely egyik érdeme közé tartozik az is, hogy nem tömegtermeléssel készülnek a desszertek, hanem napi szinten újra alkotják őket. Így frissen, és a legjobb minőségben szolgálják fel a vendégeknek, a „kevesebb, de frissebb” elvet alkalmazva.

Igazi, és friss gyümölcsökkel dolgoznak, az egzotikus vonaltól elkezdve, mint a málna, áfonya, szeder, mangó maracuja, egészen az érdekes, és egyedi gyümölcsökig, mint például a homoktövis.
Fontos kiemelni azt is, hogy süteményeiket valódi vajból, és dél-amerikai csokoládéból készítik el, melyeket világhírű francia pürékkel ízesítenek.
Főbb alapanyagaik közé tartozik még a gesztenyeliszt, és a tökmagolaj, emellett a műhely jellegzetessége az Őrségi ízek alkalmazása.

A kínálatban popcorn pohárkrém és újra gondolt Rigójancsi is megtalálható
A repertoárban többnyire átdolgozott magyar klasszikusok találhatóak, amelyek könnyedek, kifinomultak, és a legminőségibb alapanyagokból készülnek.
Ilyen klasszikusok például a Rákóczi túrós, a Somlói galuska, amelyekben többféle elkészítési technika is el van rejtve, amitől íz világuk még különlegesebbé válik.
A cukrászséf egyik kitűzött célja az, hogy újra divatba hozza a híres-neves Rigójancsit, ami könnyű vajas piskótájával, és valódi csokoládékrémjével mennyien édes pillanatokat okoz a vendégeknek.

A Rigójancsi igazi prémium minőségű vajból, és dél-amerikai csokoládéból készül a műhelyben, amely keserű, de mégis édes íz világával harmóniát teremt.

A legszokatlanabb, ezáltal a legegyedibb desszertjük a popcorn pohárkrém, amely valóban a mindenki által jól ismert pattogatott kukoricából készül.

Különlegességük még a szicíliai pisztáciából készült torta, a földimogyorókrémből készült tiramisu, és a csokoládés lúdláb desszert.
Természetesen a világszerte híres macaronok is megtalálhatóak Jakabfi Dávid desszertműhelyében, tíz féle íz kombinációban.

A környezettudatosság is alapelv
A kiváló minőség mellett a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektetnek, éppen ezért pohárkrémeiket üvegpohárban kínálják fel, amely visszaváltható a következő vásárlásnál.
Nagyon hálásak azért is, ha valaki saját dobozzal érkezik, amelybe bele tudják tenni az elkészült süteményeket, ezzel is védve a környezetet.

Sikerek és mérföldkövek

Jakabfi Dávid az elmúlt évek során több kitűzött célját már elérte, mégis mindig újabb feladatokat állít maga elé.
„Úgy érzem, elérkeztem egy újabb mérföldkőhöz a karrieremben, és az is hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy az esküvők desszert asztalára én készíthetem el az édességeket” - tette hozzá.

Dávid világszerte számos tanfolyamot tartott, és top kategóriás vidéki cukrászdában oktatott már. Elmondása szerint most ő maga is egy ilyen, felsőkategóriás vendéglátó egységet szeretne létrehozni.