Egy különös világ

2019. 15. 12., 10:00am
Hangzatos címmel adott ki könyvet Rohonczi Anita

Hangzatos címmel adott ki könyvet Rohonczi Anita, a Festy In Style divat és lifestyle blog szerzője.

A figyelemfelkeltő cím az influencerek titokzatos világára utal, akiknek a munkájukról manapság itthon még kevés konkrétumot tudni, ám az új könyv éppen ebbe a különös környezetbe nyújt bepillantást. Azaz, az influencerek különös világáról írt könyvet Festy, a legismertebb divatblogger. Hogyan legyél milliomos influencer? címmel jelent meg az E-book.

Festy immár 10 éve - 2009 óta - írja a blogját, amely mára a magyar és nemzetközi divatélet szerves része lett. Az egyik legexkluzívabb Instagram-influencerré vált, aki könnyen felismerhető minőségi tartalmairól, egyedi stílusú fotóiról. 
Kevesen tudják, hogy blogger karrierje előtt az ELTE térképész szakán diplomázott, majd később PhD kutatómunkája a vak és gyengén látó gyermekek részére fejlesztett speciális atlasz volt. 
 
Festy könyvében cáfolja a pletykákat arról, hogy az influencerek valójában nem is dolgoznak: elmeséli az első évek nehézségeit, és az úttörőként elindított blogger élet buktatóit. A könyv azért is lehet érdekes a most induló influencerek számára, mert részletesen ír arról, hogyan kell brandet, egységes arculatot építeni, stratégiát tervezni vagy éppen a luxus márkák képviselőivel tárgyalni. 

Csalár Bence, Arató Vivien, Festy, Jónás Petra és Boros Lilla

A könyvbemutatón - amely a Festy In Style blog 10. jubileumi szülinapi eseménye is volt egyben - olyan szakemberek beszélgettek a témáról, mint Jónás Petra, PR-menedzser, aki ügynökségi oldalról közelíti meg az influencerek világát; Boros Lilla, a Clarins Group brand menedzsere, aki a megrendelő szempontjából látja a bloggerek térhódítását a social médiában, valamint Arató Vivien, lifestyle és divatfotós. 
Csalár Bence, divatújságíró arról is faggatta Festyt, hogy’ történt az, amikor Nicole Kidmannel teázott egy világhírű luxus óramárka képviselőjeként, de arról is beszélt, miért írta alá a cipőkészítő géniusz, Manolo Blahnik személyesen a magyar blogger ikonikus cipőjét New Yorkban.

Érdekességek Festyről:
•      Hét éve bérelt helye van a nemzetközi fashion week-ek divatbemutatóin. Nem kisebb brandek invitálták már, mint a Gucci, a DKNY, a Tommy Hilfiger, a Versace, a Just Cavalli, a Gant, a Polo Ralph Lauren, a MaxMara vagy az Iceberg. 
•      Első kelet-európai bloggerként részt vett a párizsi Chanel shown, és Givenchy utolsó kreációit látta a Paris Fashion Week-en front row-ról. 
•      Louis Vuitton-tól megkapta az exkluzív FESTY hot stamp használati jogot, ami egyedülálló kiváltság a csak monogramot engedélyező luxusmárkánál.
•      A kiváló minőségű francia pezsgőbrand, a Moet & Chandon ambassadorjának választotta Festyt. 
•      A provence-i ihletésű márka, a L’Occitane kooperáció keretén belül az itthoni üzletek polcaira került a L’Occitane x Festy beauty doboz, amit fénysebességgel elkapkodtak, és az eladásokból befolyt összegből megvásárolták az általa készített speciális atlaszokat, és kiosztották a gyengén látó gyerekeknek országszerte. 
•       A Guerlain francia beautymárka Rouge G kampányarcának választotta Festyt, az ő főszereplésével mutatták be a rúzst népszerűsítő kampányvideót.