Egy igaz történet

2022. 03. 10., 11:19pm
A LIZZIE című rock musical a  RaM Színházban

 

by Szendi Horváth Éva

Bemutató a Filter Produkció és a PB2 Company kooperációjában,Tucker András  rendezésében 2022. október 31-én.

A rock musical története egy 1892-ben történt valós eseményen alapul. Egy kegyetlen gyilkosságot mesél el, melyet 130 éve sok rejtély övez. Lizzie Borden egy amerikai nő, akit a Massachusetts állambeli Fall Riverben apja és mostohaanyja baltás meggyilkolása miatt bíróság elé állítottak, majd felmentettek. Lizzie Borden történetét már több film is feldolgozta. Sőt, az évek során olyan mítosz épült köré, hogy a gyilkosság helyszíne, a Borden ház ma már múzeumként működik.

A musical bemutatóját 2009-ben tartották New Yorkban. Azóta pedig már négy kontinens országaiban, több mint hatvan városában lendült akcióba LIZZIE gyilkos fejszéje. Steven Cheslik-deMeyer - Tim Maner - Alan Stevens Hewitt musicaljét már számos díjjal jutalmazták, —nyolcszor a legjobb zenei díjat is kiérdemelte.

A kettős gyilkosságról szóló rock musical a RaM Színházban négy színésznő, öt táncos és egy hattagú rock zenekar tolmácsolásában elevenedik meg. A címszerepben Kovács Lottit és Kardffy Aishát láthatja a közönség. Lizzie testvérét, Emmát Foltányi Edina és Faragó Alexandra alakítja. Bridget, a szobalány bőrébe Nagyabonyi Emese és Grubits Blanka bújik, míg Alice, a szomszéd lány szerepét Andrádi Zsanett és GadóAnita játssza.

A LIZZIE rockmusical mindenről mesél, amit egy punk-rock zenétől csak várhatunk: őrült női energiák, düh, szerelem, vér. Négy fiatal nő személyén át foglalkozik a szexuális zaklatás és a gyilkosság témájával.  Bemutatja a nők közötti érzelmeket és a szerelmet, mindezt érzékeny lélekkel, de kemény dallamokkal.

Az élő rockzenét a Horror-RockBand tagjai, Felszegi Dalma – billentyű, Kurucz Ádám – gitár, Hegedűs Dániel – gitár, Péter Tamás – basszusgitár, Ölveti Mátyás – cselló, Kéringer Lőrinc – dob szolgáltatják.

Az előadásban részt vesznek a Pécsi Balett táncművészeiből alakult kortárs táncformáció, a PB2 Company táncművészei: Frank Edina, Pintér Rebeka, Szabó Márton, Szendrői Bence és Tuboly Szilárd.

A koreográfiáért Vincze Balázs felel, a produkció zenei vezetője Rácz Márton. A szövegkönyvet és a dalszövegeket Cseh Dávid Péterfordította.

LIZZIE rock musical a RAM Színházban!

A 16 éven felülieknek ajánlott előadást október 31-én délután 15 és este 19 órától is láthatja a közönség.