Egy hét múlva nyit a Szabadság Szigete

2022. 03. 08., 10:30pm
Családi fesztiváljukról jön Dua Lipa a Szigetre.

 

Apukájával közösen szervezett fesztiváljukról érkezik Koszovóból a Sziget Nagyszínpadára jövő szerdán Dua Lipa.

És íme, a z első napi ajánlat!

Kezdjetek edzeni! Hatalmas program cunami zúdul ránk egy hét múlva! Pillantsunk rá a Nagyszínpad kínálatára, ha nem is az összes fellépőre! Mindenképpen említsük meg a Rüfüs Du Sol fellépését! A Los Angeles-i székhelyű ausztrál háromtagú Rüfüs Du Sol ma már a világ egyik legnépszerűbb elektronikus fellépője, akik idén bezsebelhették első Grammy-díjukat is.
Hallgass bele itt: https://www.youtube.com/watch?v=e7VveWeRwUU

A Sziget kívánságlistájának élvonalából választotta idén a közönség Dua Lipát, aki négy éve már óriási koncertet adott a Szabadság Szigetén. "80 000 ember lüktetett velem együtt a Sziget fesztiválon ... Nem hittem a szememnek, amikor kijöttem a színpadra!!! Életem egyik legjobb pillanata volt” – írta akkor az énekesnő, aki már jött volna a Szigetre 2020-ban is, de az ismert okokból ez nem valósult meg. Most azonban az első napon érkezik, egyenesen Koszovóból, ahol apukájával közösen szerveznek fesztivált, ahol szintén fellép a sztár.
Egy kis bemelegítő itt: https://www.youtube.com/watch?v=DkeiKbqa02g

Egy gigantikus gladiátorral a közepén, újragondolva és exkluzív külsőbe öltöztetve tér vissza a Samsung Colosseum, még magasabb szintre léptetve a bulizás fogalmát. A lenyűgöző méretek mellett izgalmas dizájnelemek teszik teljessé a látványt, az élményt pedig tovább fokozza majd a helyszín minden igénynek megfelelő hang- és fénytechnikája. Ide várjuk például a Sziget első napján Nina Kraviz-ot, akire itt melegíthetünk: https://www.youtube.com/watch?v=605bwlAz_iQ

És, vajon hogy néz ki a vietnámi vízi bábszínház? Szerdán már azt is megtudhatjuk. A Global Village programját nyitják – és minden nap visszatérnek. A Water Puppet Show tényleg az, aminek hangzik. Bábelőadás, de a vízen. Itt belepillanthatunk: https://www.youtube.com/watch?v=j8SCIt_Im4Q

Persze beindul szerdán az összes helyszín, a Magic Mirrorban - mások mellett – Tóth Edu viccel majd. Mint ahogyan Mike Gunn, aki mára már meghódította az Egyesült Királyság összes ikonikus helyszínét és jó úton halad, hogy kultikus státuszba kerüljön stand-up körökben. A Vándor Vurstliba érkezik a Ploufet Replouf, egy néma komédia: az emberi testre vetítik az érzéseiket, pontos fizikai mozgásokból álló párbeszédet teremtve a finom és váratlan humor érdekében.

A Sláger FM színpadán nyitja a Szigetet az örökifjú Korda György, természetesen az ő Klárikájával. Persze lesz még vagy 150 további program, megannyi helyszínen, és ez még csak az első nap!
Lásd tovább: www.sziget.hu