Egy bakancs száz éve

2021. 22. 01., 12:15pm
Idén százéves a világ egyik legnagyobb múltú, legkedveltebb túrabakancs márkája:

Idén százéves a világ egyik legnagyobb múltú, legkedveltebb túrabakancs márkája:
a bajor Hanwag limitált szériás, jubileumi termékek bemutatásával ünnepli a kerek évfordulót

A világ egyik legelső túrabakancs gyártója, a bajor Hanwag idén ünnepli 100. születésnapját, így immár kereken egy évszázada készít lábbeliket a természetjárás szerelmeseinek – hétvégi kirándulóktól a profi hegymászókig. Fennállásának századik évfordulója alkalmából a gyártó három különleges kiadású túrabakancsot dob a piacra.

Hans Wagner, a Hanwag alapítója 1921-ben - idén száz éve - nyitotta meg saját cipészműhelyét, és kezdett túrabakancsokat gyártani, amelyeket elsősorban hegyi túrákhoz, de akár a mindennapokban is használtak.

A Hans Wagner által megalkotott bakancsok talpa és kopásálló bőrrel bevont felsőrésze egyaránt erős anyagokból készült, így ezek a lábbelik rendkívül strapabírónak bizonyultak. Tartósságuk fokozása érdekében Hans cipészműhelye a dupla varrást részesítette előnyben. A gyártó számára már a kezdetektől kiemelten fontos a fenntarthatóság, így a bakancsokat úgy alakították ki, hogy talpuk könnyen cserélhető legyen. Ezért, az évek során elkopott, elvékonyodott talpat könnyebben el lehet távolítani, és egy újra cserélni. Évente mintegy 400 pár cipőt talpalnak újra a Hanwag cipészműhelyében. Ennek köszönhetően a bakancsokat a túrázók évekkel tovább tudják használni, ahelyett, hogy újat vennének.

A Hanwag, 2021-es jubileumi termékeinek megalkotásakor, ugyanazt a konstrukciót és erős bőr anyagot használta, mint száz évvel ezelőtt – így jött létre a limitált számban kapható, egyedi számokkal, dombornyomással ellátott Hans 100, Wagner 100 és az Alaska 100.

 

A Hans 100 egy hagyományos túrabakancs, ám időtálló formatervezésének, magas minőségének és elegáns bőr részének köszönhetően a hétköznapokban is használható. Tervezésekor az alapanyagokat éppen olyan odafigyeléssel választották, ahogyan Hans Wagner is tette az első túrabakancsai megalkotásakor. Így esett a választás a Terracare teljes értékű bőr anyagára a Heinen cserzőműhelyből. És hogy minden teljes legyen, egy Hanwag 100 logóval emlékeznek az évfordulóra.

 

Ezzel szemben a Wagner 100 egy divatosabb, inkább mindennapi használatra szánt bakancs. Alapanyaga természetesen szintén teljes értékű bőr, és a dupla varrásnak köszönhetően pont olyan hosszú életű, mint túrázásra szánt párja. És az elengedhetetlen Hanwag 100 logó sem maradt le róla.

A századik évforduló mellett még egy jubileumi évfordulót ünnepel idén a gyártó – a Hanwag Alaska GTX modell ugyanis ebben az évben ünnepli 25. évfordulóját. Ennek örömére született meg az Alaska 100 bakancs, amely kifejezetten arra lett kitalálva, hogy komoly terhelés esetén, nehéz csomagok cipelésekor is stabilan és kényelmesen tartsa a lábat. Legyen szó meredek lejtőkről, mocsaras lápokról, csörgedező patakokról vagy akár sziklás talajról. A Gore-Tex bélés, teljes értékű bőr borítás, és a Hanwag PrismBase technológiával készült, könnyebb Vibram® Fuoraska talp biztosítja, hogy minden időben és minden terepen biztonságos legyen a túrázás.

Az Alaska 100 egyedi számozással ellátott, csak ebben az évben megvásárolható, jubileumi modell.

A termékekről bővebb információ: http://www.hanwag.com/ 

A Hanwagról 

„Bajorországból származik - világszerte koptatják.” A Hanwag 1921 óta készít magas minőségű hegymászó és túrabakancsokat Vierkirchenben, München közelében. A Hanwag lábbelik a hagyományos bajor kézművességet és tartósságot képviselik, technikai szakértelemmel és folyamatos innovációval ötvözve. A vállalat szinte az összes termékét Európában állítja elő, kiemelt figyelmet fordítva a tökéletes illeszkedésre, a tartósságra és a magas minőségű anyagok használatára. A Hanwag minden termékét az úgynevezett cemented construction megoldással készítik a duplán varrott típusok kivételével). Ez a rendkívül összetett cipőkészítési eljárás garantálja, hogy minden Hanwag cipő és bakancs újratalpalható, ami megnöveli minden egyes cipő élettartamát