Egészséges karácsonyi sütik

2017. 06. 12., 7:18pm
Az ünnepek közeledtével új finomságok kerülnek az élelmiszerpolcokra

Az ünnepek közeledtével új finomságok kerülnek az élelmiszerpolcokra: egy közös fejlesztésnek köszönhetően az egészségtudatos, ételallergiával küzdő, cukorbeteg, illetve fogyókúrázó vásárlók is találnak számukra megfelelő süteményt, édességet.

„Hosszú évek fejlesztése után néhány hónapja mutatta be világújdonságnak számító termékét, az Almacukrot, A Dia-Wellness. Ez a termék a finomított fehércukorral szemben kiválóan beilleszthető az egészséges életmódba. Alacsony a glikémiás indexe és előállítása nem kémiailag történik – mint sok más fruktóz esetében –, hanem természetes alapanyagból, almából vonják ki. Erre figyelt fel a Lipóti, így közös fejlesztésekbe kezdtünk, mivel az utóbbi években rohamosan növekszik az ételallergiások, cukorbetegek és diétázók számára is fogyasztható termékek iránti kereslet” – mondta Antalicz Miklós, a Kft. tulajdonosa.

Bár a két cég közös múltja mintegy másfél évtizedre tekint vissza, ez idő alatt a Dia-Wellness számos Lipóti termékhez biztosította az alapanyagot, azonban a most induló együttműködés kiindulópontja az Almacukor piacra kerülése volt.

Ennek köszönhetően a karácsonyi édességek között már ott van az egészséges étrendbe illeszthető tejmentes, szénhidrátcsökkentett, Almacukorral édesített bejgli, mézeskalács,

a gluténmentes, tejmentes, szénhidrátcsökkentett, Almacukorral édesített Eszterházy szelet, mákos-narancsos rolád és rumos-csokis kocka is.

„Az elmúlt 10 évben nem csak az ételintoleranciában és cukorbetegségben érintett emberek száma nőtt meg. Trenddé is vált, hogy egészségesen étkezzünk, mozogjunk, egészséges életmódot folytassunk. Az országban működő 220 mintaboltunkban a vásárlóktól folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket: szeretnék, ha minél több egészséges termékkel látnánk el őket.

A karácsonyi időszak közeledtével slágertermék a bejgli. Sokan jelezték, hogy szívesen vásárolnának a hagyományos bejglinkből, de mivel magasabb szénhidrát, illetve cukortartalommal rendelkezik, ezért nem azt választják. Ekkor úgy döntöttünk, feltétlenül szeretnénk megfelelni az ő igényeiknek is. Ezért az almacukros, tejmentes, csökkentett szénhidráttartalmú bejgli kiváló alternatíva számukra. Ez hosszan friss marad, mert rengeteg élelmi rostot tartalmaz. A Lipóti fontos célkitűzése, hogy a nagyanyáinktól eltanult fortélyokat a modern technológiákkal ötvözve átültesse az ipari termelésbe – ezáltal egyedülálló termékekkel találkoznak a vásárlók. Ezért szerepel a bejglik csomagolásán is: nagyanyáink kezéből” – hangsúlyozta Bugyenszki Zoltán, a Pékség sütéstechnológiai hálózatfejlesztője.

A két cég közösen segíti az egészséges karácsonyt. Együttműködésük az ünnepek után sem szűnik meg: a folyamatosan megújuló termékpalettával továbbra is szeretnének megfelelni az egészséges péksüteményekre és desszertekre vágyók igényeinek.