Egészség, betegség: karrier

2020. 24. 02., 11:10am
- egészségtudatosságról és a betegségmegelőzésről osztottak meg tippeket a GLAMOUR Women of the Year jelöltjei

- egészségtudatosságról és a betegségmegelőzésről osztottak meg tippeket a GLAMOUR Women of the Year jelöltjei

A megelőzés, a vitaminszedés, kialakult betegségek, tévhitek és félelmek mellett fontos beszélni az elsősorban nőket veszélyeztető betegségekről, veszélyekről. Ennek felismerését követően jött létre a Női Egészség Éve kezdeményezés, hogy felhívja a hölgyek figyelmét az egészségtudatosságra.

A GLAMOUR Women of the Year jelöltjei közül Király Linda, Gera Marina és Zsiga Melinda meséltek egészségtudatosságról, megelőzésről és osztották meg javaslataikat az influenza szezonra való felkészüléssel kapcsolatban.

A MEGELŐZÉSHEZ FIGYELJÜNK TESTÜNK JELZÉSEIRE!

Három karizmatikus nő, három karakter, három eltérő életmód, mégis egy azonos vélemény: a rendszeres szűrővizsgálatok és a megelőzés a legfontosabb dolog, amit magunkért és szeretteinkkel való hosszú, együtt töltött boldog életért tehetünk.

Mindhárman hisznek a megelőzés fontosságában, így mindig szakítanak időt a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvételre.

Király Linda maszkkal harcol az influenza ellen

Király Linda, aki nemzetközileg is elismert énekesnő és dalszerző. Lenyűgöző, öt-oktávos hangterjedelme miatt generációja egyik legerősebb hangjaként emlegetnek, semmit nem bíz a véletlenre: „A megelőző vizsgálatok mellett mindig oda kell figyelnünk önmagunkra , ugyanis testünk minden problémát előre jelezhet. Ezért nem szabad hagynunk, hogy a rohanó hétköznapok elvonják figyelmünket szervezetünk apró jelzéseiről. Időnként infúziós vitaminkúrákra járok, hogy mindig a maximumot tudjam nyújtani. Ez nagyon megerősíti a szervezetem, amivel egészségesen kihúzom a téli influenza időszakot.”

Mivel egy kis megfázás is hatalmas gondot tud okozni a fellépései miatt, ezért nagyra értékeli, ha valaki betegen inkább csak maszkban érintkezik másokkal. „Én is ugyanezt teszem, ha betegen mozdulok ki otthonról. Szerintem ez alapvető tisztelet másokkal szemben.” – tette hozzá az énekesnő.

SPORT, VITAMIN VAGY TERMÉSZETES GYÓGYMÓDOK?

Immunrendszerünk nem csak a mindenki számára jól ismert influenzával, hanem komolyabb megbetegedésekkel is képes felvenni a harcot.

Zsiga Melinda, kétszeres világbajnoki bronzérmes és többszörös magyar bajnok kick-boxoló szerint, ehhez azonban, nem elegendőek a vitaminok. A fitt test és karbantartott fizikum is sokat számít, hogy szervezetünk ellenállóbb legyen ebben az időszakban.  „Testileg és lelkileg is formában kell tartanunk magunkat. Nekem ebben sokat segít a napi szintű sport, amivel ellenállóvá és erőssé teszem a szervezetemet az egész évi rendszeres vitaminfogyasztás mellett” – emeli ki a mozgás fontosságát Az év sportolója kategória jelöltje.

Színésznőként és énekesnőként valóságos mumusnak számít a megfázás és az influenza, ezért mindenkinek megvannak a maga praktikái, amelyek közül most pár tippet meg is osztott Gera Marina, aki 2019-ben elnyerte a televíziós Oscarként emlegetett Emmy-díjat, a legjobb színésznő kategóriában. „Szintem sok minden fejben dől el. Amíg főpróbák, premierek vannak, annyira pörgős az ember élete, hogy nincs is ideje lerobbanni. Ám, ha véget ér ez a rohanós időszak, és elengedjük magunkat, sokszor akkor betegszünk le. Így, ha leterített a megfázás, akkor a méz és fokhagyma kombinációja a legnagyobb segítség!” – vallja a színésznő.

Ha kaptál hasznos tippeket betegségmegelőzéssel kapcsolatban a GLAMOUR Women of the Year jelöltjeitől vagy szeretnél többet megtudni munkásságukról, akkor látogass el a http://woty.glamouronline.hu/ oldalára és szavazz kedvenceidre!