Édes lesz a szeptember, jön a HAB

2020. 22. 08., 9:05am
Szeptember 10-től játsszák a mozik a Kerekes Vica főszereplésével készült, különleges látványvilágú romantikus magyar vígjátékot.

Szeptember 10-től játsszák a mozik a Kerekes Vica főszereplésével készült, különleges látványvilágú romantikus magyar vígjátékot.

A mozi nélkül eltöltött hónapok után lesz mivel vigasztalódniuk a filmrajongóknak: egy különleges látványvilágú és játékos hangulatú romantikus vígjáték, a HAB édesítheti meg számukra az őszt. A könnyed stílusú, de a szerelem mellett komoly, mindenkit érintő témákat is boncolgató film főszerepeit Kerekes Vica és Mátray László alakítják, a rendezői székben pedig az elsőfilmes Lakos Nóra foglalt helyet.

Csehországban és Szlovákiában már szupersztárnak számító Kerekes Vica egy szenvedélyes, és elszánt cukrászlány karakterét kelti életre a filmben. Mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. A különleges szépségű és kiemelkedően tehetséges színésznőt – nemzetközi szerepei mellett – már a Szuperbojz, az Egynyári kaland és az Apró mesék főszereplőjeként is ismerheti a hazai közönség.  Filmbéli partnerét, a megrögzött nőcsábász, és alkalmi vőlegénypótlékot játszó fogorvost a Jászai Mari- és Kaszás Attila-díjas Mátray László játssza, akit többek között a Kojot és a Seveled című mozifilmekben is láthattunk. Ehhez jön még egy ál gyerek is, Gyarmati Erik megszemélyesítésében.

A HAB rendezői székében első nagyjátékfilmjével mutatkozik be Lakos Nóra, akinek rövid- és dokumentumfilmjei már számos nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat, de nevéhez több sikeres reklám és tévésorozat, például a Tóth János is köthető.

A hab a tortán, hogy a film mellékszereplői között olyan népszerű színészekkel találkozhatunk, mint Kovács Lehel, Elek Ferenc, Szikszai Rémusz, Láng Annamária és Pálfi Kata. Továbbá olyan fiatal tehetségekkel is, mint Gyarmati Erik, Zsigmond Emőke vagy Bányai Miklós, akik jelenlétűkkel finom eszenciáját biztosítják a humoros történetnek.

A gyönyörű színekkel operáló és egyedi képi világot bemutató romantikus vígjáték különleges és üde színfoltja lesz az őszi moziszezonnak. A HAB szeptember 10-től lesz látható, az InterCom forgalmazásában.

A film történetéről:

Van egy teszt, ami állítólag 99%-os pontossággal megmutatja, hogy az ember valóban a nagy Ő-vel él-e. De Dórán (Kerekes Vica) valahogy ez sem segített: 99%-os szerelme éppen valaki mást készül feleségül venni. Az élet persze még így is lehet édes: Dóra ugyanis cukrász, aki mindent imád, ami a foglalkozásával kapcsolatos, tészták, habok, cukrozott cseresznyék között tölti a napjait – és mindezt egy cuki kis boltocskában kínálja az édesszájú világnak. A sütimennyország azonban keserű jövő elé néz: ha tulajdonosa nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt, lehúzhatja a rolót. Az ilyen helyzetekre a legjobb szakácskönyvek sem kínálnak megoldást, úgyhogy Dóra kikever egy ravasz tervet: benevez egy családi cégeknek hirdetett versenybe, és szerződtet hozzá egy vállalkozó kedvű agglegényt (Mátray László), aki a hiányzó milliókért folytatott hadjárat során a vőlegényének hazudja magát. Csakhogy a pasi megrögzött csajozógép. És az már csak a hab a tortán, hogy ráadásul nagyon jóképű…

A HAB PLAKÁTJA

A HAB-hoz készült filmplakát különlegessége, hogy Kerekes Vicát Csehországban fotózták júliusban, aki épp egy forgatáson vett részt, és az egyetlen szabadnapján vállalta, hogy modellt áll a plakáthoz.

„Teljesen odavoltam, hogy a stáb kijött hozzám a cseh hegyek közé, hogy megejthessük a fotózást. Egy filmforgatás közepén voltam, nem tudtam hazautazni, így tudtuk csak összeszervezni. A forgatási helyszín adta lehetőségek távolról sem voltak ideálisak, egy pici konyhában rendeztük be a stúdiót, de éppen ettől igazán kedves élmény a szívemnek. Szeretem, ha valami más, mint a megszokott. Rengeteget nevettünk, nagyon jó hangulatban telt az egész, mindannyiunknak egy életre szóló emlék marad, ahogy maga a film is!” – mondta a színésznő.

Az elkészült plakát, csak úgy, mint a film, a különleges francia vígjátékok hangulatát idézi. Egyszerre bájos és kacér, amely nemcsak gyönyörű látványvilágával, de finom humorával is garantáltan leveszi majd a nézőket a lábukról. A plakáton a Vica által megtestesített cukrászlányt láthatjuk a fő fókuszban, az általa készített süteményeken pedig marcipánból megformálva jelenik meg álférjét és ál kisfiát alakító Mátray László és Gyarmatik Erik.

Előzetes: https://youtu.be/2lNi6Y8CkIM

Social media: https://www.facebook.com/habfilm/ / https://www.instagram.com/hab_film/

Photo credit AGA Media

Photo credit Bartis Milán