Ebédmenü luxuskivitelben

2024. 03. 02., 10:10pm
Bemutatkozik a Spago budapesti éttermének idei újítása

 

Spago by Wolfgang Puck Budapest Matild Palace

Kompromisszummentes ebédmenü, ahol a lehető legjobb minőségű alapanyagokból, gondosan készített és az estéhez képest egy árnyalattal egyszerűbben tálalt fogásokat találunk. Ezt kínálja idei újdonságként a Spago Budapest. Ebédidőben teljesen más élményben lesz része a vendégeknek, mint az esti vacsora mellett, miközben a Spago Budapest éttermét jellemző magas minőségből nem adnak lejjebb. Az újítással részben a törzsvendégek kívánságának is eleget tesz Budapest legjobb luxusszállodája, hiszen ők kifejezetten kérték, hogy ebédidőben is látogathassák kedvenc éttermüket.                                                                          

A Spago Budapest nem szorul hosszabb bemutatásra. A világ hatodik leggazdagabb séfjének birodalma világszerte több mint 100 éttermi egységet ölel fel. A Wolfgang Puck Fine Dining Group ékkövének számító Spago első európai étterme több mint két évvel ezelőtt nyílt meg Budapesten a Matild Palotában. Wolfgang Puck és csapata folyamatosan felügyeli az éttermet, és együttműködnek a helyi séffel, Szántó Istvánnal.

Szántó István

Ott vannak minden egyes újítás bevezetésénél, és képviselik azt, amit a Hollywood Boulevardon saját csillaggal is büszkélkedő séflegenda a legfőbb értéknek tart éttermeiben: „A legfontosabb, hogy a vendégeket boldoggá tegyük, mindegy hol vagyunk jelen a világban. Nem számít más, csak az, milyen vendégélményt nyújtunk.” A budapesti étterem nyitása óta eltelt időszak legfőbb eredménye, hogy nem csak a turisták, de a helyi közönség törzshelyévé is vált.

Az étterem alapanyag-központú fúziós konyhát visz és innentől fogva ebédidőben is kiváló választásnak bizonyul majd.

„Ebédidőben is érdemes betérni hozzánk. Teljesen új arcát mutatja az éttermünk ilyenkor, nemcsak a nappali időszak, hanem az ételeink kialakítása szempontjából is. Könnyedebb, frissen, gyorsan elkészíthető, tartalmas fogásokkal várjuk vendégeinket” – mondta Szántó István, a Spago Budapest Executive Chef-je, aki szerint az ideális ebédnek egyszerűnek, könnyűnek, finomnak kell lennie. „Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója rendszeresen jön hozzánk, amikor egy új fejezet kezdődik az étterem életében. Az ő javaslatára bár átemeltünk a vacsorából néhány jellegzetes ételt, amit mindenki szívesen kipróbálna akár ebédre, de új választékkal is előálltunk” – tette hozzá.

Az ételek között házi készítésű tésztákkal, széles saláta és pizzaválasztékkal, illetve egy-két klasszikus Spago-fogással lehet találkozni a változatos előétel kínálat mellett. Az ebédmenün megtalálhatjuk az olyan közönségkedvenc Spago klasszikusokat is, mint a fűszeres tonhaltatár vagy a híres füstölt lazacos pizza.

Fűszeres ahi tonhaltatár

„Szerettük volna, ha az esti étlap már felvillan némileg a déli kínálatban is. Ami számunkra a legfontosabb, hogy akármikor is érkezik a vendég, a legjobb összetevőkből készült ételeket fogyaszthassa. A minőség ugyanaz” – mondta Tetsu Yahagi, aki két hetet töltött együtt a csapattal az új menü kidolgozása közben.

Tetsu Yahagi és Wolfgang Puck

Olyan fogásokat álmodott meg a csapattal közösen, mint a grillezett Angus-steak saláta vagy a kézzel vágott papardelle gombával. 

Papardelle gombával

Újdonság a faszénen grillezett SPAGO Burger a menün, ami a Los Angelesi egységben is nagy kedvenc.

Faszénen grillezett Spago burger

A hamburgerbuci házi készítésű, saját szósszal tálalják, a húspogácsa első osztályú, érlelt amerikai marhahúsból készül.

Bécsi szelet

Emellett természetesen a hagyományos ételek is megjelennek ez étlapon, úgymint a bécsi szelet osztrák burgonyasalátával, vagy a serpenyőben sült csirkemell supreme.

Serpenyőben sült csirkemell supreme

További újdonságként még 2 vegetáriánus étel is felkerült a menüre, amivel nem csak a vegetáriánusoknak szeretne kedvezni az étterem, hanem azoknak is, akik ebédidőben egy könyedebb fogásra vágynak:

az izgalmas shiitake gomba tostada előételként, vagy a miso mázas zeller “steak” főételként.

Expressz Ebéd: 1 óra – 3 fogás – fix áron

A változatosság mellett volt még egy fontos szempont az ebédmenü kialakításakor és ez nem más, mint az időfaktor. Az üzleti negyed közepén elengedhetetlen, hogy ne csak minőségi, de gyors kiszolgálást is kapjanak a Spagoba betérő üzletemberek, akik sok esetben egy ebéd közben bonyolítják le tárgyalásaikat. Számukra alkotta meg az étterem az ebédmenün belül az Expressz Ebéd szekciót, ahol vállalják, hogy 1 óra alatt alatt asztalra kerül 3 fogás, mindez fix áron. „Az adagjaink híresek arról, hogy igen bőségesek, de ebben az Expressz Ebéd kategóriában ügyeltünk arra, hogy a három fogás pont jólesően tegyen ki egy teljes ebédet” – mondta Szántó István.  

Terrace Spago by Wolfgang Puck Budapest Matild Palace

A közönség kérésére bevezetett ebédmenü a tervek szerint szezononként, illetve a vendégek visszajelzése alapján fog változni, és üde színfoltként jelenik meg a főváros hasonló kínálatai között.

 https://spagobudapest.com/lunch