Ebből egyszer erdő lesz

2021. 13. 12., 12:16pm
A jól ismert kávézólánc is hozzájárul a hazai zöld területek növeléséhez

 

Országszerte húsz forintot számol fel minden, üzleteiben értékesített, egyszer használatos műanyag-, vagy papírpohár árára. Az ebből összegyűlt összeget pedig faültetés céljára adományozza a Közösségi Erdőkért Alapítványnak (MyForest).

Ez egy vödörnyi csermakk, de ha elültettük, ebből lesz egyszer csak egy igazi erdő. A cser a tölgynek egy változata, és igen kedveli az északi tájakat. Jó sokat kell bepótolni, mert jó sokat vágtak ki belőle!

Az első faültetést, amelyen a Starbucks önkéntesei is részt vettek a Nógrád megyei Szarvasgedén szervezték meg, ahol több mint húszezer facsemetét ültettek el a lelkes résztvevők. A Starbucks Magyarország még szeptemberben indította el ezt a legújabb bolygó-pozitív kezdeményezését.

A faültetés magról is elég sok munka, de a lelkes önkéntesek kettesével, hármasával, munkamegosztással sikeresen elvégezték a teendőket!

A jól elvégzett feladat örömével, kis pihenő után a csapat úgy döntött, a következő alkalommal, tavasszal is részt vesz a faültetési programban.

A márka az elmúlt években az olyan megoldásokkal, mint a szívószálmentes fedő bevezetése, a műanyagszívószálak lecserélése papírszívószálakra, valamint a fenntartható forrásból származó faevőeszközök bevezetése üzleteiben, folyamatosan arra törekszik, hogy a működését és a kínálatát is zöldebbé tegye.

A legújabb kezdeményezés célja, hogy a világhírű kávézólánc vendégeivel közösen járuljon hozzá Magyarország zöld területeinek növeléséhez.

Szeptember hetedikétől a Starbucks Magyarország országszerte húsz forintot számol fel minden, üzleteiben értékesített, egyszer használatos műanyag-, vagy papírpohár árára, az ebből összegyűlt összeget pedig faültetés céljára adományozza a Közösségi Erdőkért Alapítványnak (MyForest). Annak érdekében, hogy a vásárlókat a zöld megoldások választására ösztönözze a vállalat, azok a vendégek, akik saját termoszukba, vagy reusable cup-ba kérik italukat, továbbra is 160 forint kedvezményt kapnak a Starbucks kávézóiban.

A novemberi faültetésen közel száz önkéntes vett részt a Közösségi Erdőkért Alapítvány (MyForest) szervezésében. Az eseményen a Starbucks önkéntesei is hozzájárultak a 2,3 hektárnyi terület beültetéséhez. Ebből egyszer erdő lesz, de már 10 év múlva is szemmel láthatóan megváltozik a most még csupasz, nógrádi táj.

A kávézólánc továbbra is folytatja a gyűjtést, hogy a következő évben már a vállalat kezdeményezéséből összegyűlt felajánlásból valósulhasson meg az újabb területeken a faültetés.

„Nagy élmény volt számunkra, hogy a számos kezdeményezés mellett, amellyel a Starbucks kiáll a fenntartható megoldások mellett, most a terepen tehettünk a hazai zöldterületek növelésének érdekében. Amellett, hogy jelentős mennyiségű új facsemetét ültettünk, nagyszerű tapasztalat volt számunkra, hogy a kezdeményezés bevezetése óta egyre több vendégünk választ kávézóinkban zöld megoldást. Augusztushoz képest 236 százalékos növekedést értünk el a többször használható reusable cup poharak értékesítésében – mondta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand managere. – A Közösségi Erdőkért Alapítvány (MyForest) felkészültségének és szakmaiságának köszönhetően az első faültetés hatalmas siker volt. Nagyon várjuk a következő közös ültetést, amelyre vendégeinket is örömmel várjuk!”