Divatprogramok a Dresszkód: Katti Zoób kiállításban

2022. 17. 02., 9:01am
Mindazoknak, akik még nem látták a Ráth György-villa legfrissebb, a Dresszkód: Katti Zoób időszaki kiállítását, ajánlunk most három programlehetőséget.

 

Zoób Kati divattervező varázslatos ruhái az Iparművészeti Múzeum legszebb szecessziós tárgyai között önmagukban is csodálatosak, de tárlatvezetéssel még nagyobb élmény lehet. Erre a héten három lehetőség is lesz, ebből kettő további programokkal ötvözve.

Rögtön február 17-én, 17 órától barangolhatnak A mi szecessziónk és a Dresszkód-kiállításokban szakavatott vezetővel, aki arról is mesél: hogyan hatott a szecesszió Zoób Kati munkáira.

Másnap, azaz február 18-án, pénteken, délután három órától a látogatók 1 jeggyel 2 tárlatvezetést kapnak 3 kiállításban. Sőt, a kulturális élmény mellé finom falat is jár. Kezdjék a délutánt a Vajdahunyad várában található Mezőgazdasági Múzeumban, ahol a Terítéken – Vadászat és reprezentáció című kiállításban Radványi Diána kurátor mesél az egyedülálló luxusporcelánokról. Amíg átsétálnak a Ráth-villába, sétauzsonnát majszolhatnak a látogatók, amelyet a Mezőgazdasági Múzeum kijáratánál vehetnek át. A villában, a Városligeti fasorban pedig a századfordulós enteriőrökben, a szecessziós műtárgyak mellett Zoób Kati kollekciójának darabjait is megcsodálhatják.

A szombat a divat jegyében telik, tele színes programmal a Ráth György-villában. A Divatmánia: egy nap a divatról című eseményen kora délután családi programokkal, később pedig felnőtteknek szóló kerekasztal-beszélgetéssel várják az érdeklődőket. Délután kettő és fél hat között ékszerkészítő workshopon brossokat, kitűzőket és beton ékszereket készíthetnek gyerekek és felnőttek. 15-16 óra között Itt a farsang, áll a bál címen múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak, majd pedig tárlatvezetés lesz a Dresszkód: Katti Zoób kiállításban. 17.30-tól a Divatmárka születik című kerekasztal-beszélgetésen neves divattervezők mesélnek arról, hogyan érdemes elindítani a saját vállalkozást, és mi a sikeres divatmárka titka. A beszélgetésen természetesen kiderül, hogy Bódis Boglárka (divattervező, közgazdász), Bálint Sára (esküvői ruhatervező), Vetlényi Alma (divattervező) és Tomcsányi Dóri (divattervező) miként viszonyul a múzeumokhoz és a kortárs piachoz.

Jegyek: www.imm.hu/zoob2022