„Divatosan a környezetért” designer vásár!

2021. 01. 04., 12:59pm
Kezdetét vette a Fashion Revolution Hungary és a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület edukációs programjának támogatására létrejött designer vásár.

Kezdetét vette a Fashion Revolution Hungary és a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület edukációs programjának támogatására létrejött designer vásár.

Ebben lokális és fenntartható divatmárkák vesznek részt.

Je suis belle

Az OMG Designer Store közreműködésével indult kezdeményezés lehetőséget ad a vásárlók számára, hogy segítsék a fiatalok tudatosságra nevelését célzó, a divatipar rendszerét a 13-18 éves korosztálynak bemutató program megvalósulását. Az egy hónapig tartó, egyedi tervezői ruhadarabokat, kiegészítőket kínáló vásár szervezői a hazai divatmárkák népszerűsítését is fontosnak tartják. Az egyes brandeknek a COVID-19 világjárvány alatt nagyobb szükségük van a támogatásra, mint eddig bármikor.

Kinga Kovacs

A közösségi edukációs program tananyagainak és a kiegészítő interaktív tartalmaknak a szerkesztésében középiskolai pedagógusok és oktatási intézmények is részt vesznek.

A projekt létrejöttét közvetlen adományozással is lehet segíteni az Adjuk össze! felületén.

Madzag

A különleges designer vásár a Fashion Revolution Week végén zárul le – ez az esemény minden évben az április 24-ét körülvevő héten zajlik, amely a 2013-as Rana Plaza összeomlásának évfordulója.

Pizsistore

A Fashion Revolution globális mozgalmának elkötelezett önkéntesei szerint radikális váltásra van szükség kapcsolatainkban: az egymással, a ruháinkkal, az ellátási láncon belüli és a természettel fennálló kapcsolatokban. Szükségünk van lelassulásra és átértékelésre saját, illetve bolygónk egészsége érdekében.

Plantethics

A változás már elindult: a koronavírus egyre több embert késztet arra, hogy átgondolja azt, mi igazán fontos az életében. Ezzel együtt elkezdtük újraértelmezni az öltözködéssel, ruhavásárlással kapcsolatos viszonyunkat egy új divatrendszer kapujában, ahol a minőség, az időtállóság és a környezet védelme a fontos. Az ennek szellemében megvalósuló designer vásáron túl további érdekes és tanulságos tartalmak, online programok is várhatóak a Fashion

ThinWood

Revolution Week előtt és közben. Érdemes követni a mozgalom tevékenységét Facebookon és Instagramon is!

A vásáron résztvevő divattervezők, divatmárkák:

The Rest is Secret

Agnes Krivanics Design, Artista, Bormustár, Cirrhopp, Delacier, Durca, Enihorn, Etre Organic Underwear, Evetke, Game Over Bags, Garka, Hats by Annity, Je suis belle, Kinga Kovacs, Kozarics Viktor Dress, Lapetra, Love Your Colours, Madzag, Mancika Designs, Martix bags, OhBoy, Pizsistore, Plantethics, renaiChance, Sandor Lakatos Menswear, Secret Humanity, SustiKKrisztA, The Moth, ThinWood, TildArt, Varianno,

Weall,

Wildpastel, Yarn Over Yo,

Zemse

OMG Designer Store Facebook Shop: shorturl.at/arvzX