Divat seregszemle a Várkert Bazárban

2018. 23. 04., 3:20pm
A Budapest Central European Fashion Week az év legkiemelkedőbb divateseménye Magyarországon.

A Budapest Central European Fashion Week az év legkiemelkedőbb divateseménye Magyarországon.

Összesen közel 50 tervező kap lehetőséget legújabb kollekciójának bemutatására a Visegrádi négyek országaiból valamint Közép-Európából.

A divat mellett idén tavasszal kiemelt szerepet kapnak Budapest turisztikai látványosságai is.

Április 27. és 29. között a Várkert Bazárban mutatja be a 2018/19-es őszi-téli kollekcióját közel 30 magyar, illetve kelet-közép- európai dizájner márka – köztük olyan, világszerte jegyzett magyar brandek, mint az ABODI, a Nanushka, a Katti Zoób, a Je Suis Belle és a Maison Marquise.

Az eseményen több kiemelkedő nemzetközi, nyugat-európai és regionális divatsajtó képviselő is jelen lesz, valamint számos újságíró és több mint 30 blogger, Magyarországról, Oroszországból, Olaszországból, Franciaországból és a V4 tagországokból is.

A három napos divathét egyik legnagyobb nemzetközi sztárja a cseh Jiri Kalfar lesz, aki évek óta izzásban tartja a külföldi divatsajtót. Munkáit egyszerre inspirálja a népművészet, a viktoriánus divat és a modern vonalak, a kivitelezés során pedig a luxust és a fenntarthatóságot egyaránt szem előtt tartja. Továbbá itt lesz az ukrán Omelya is meseszerű parti ruháival.

A rendezvény a fiatal tehetségeket is támogatja: a Young Talents show-n és prezentáción hazai divatiskolák végzős tervezői mutathatják be vizsgamunkáikat. Az ezt követő napokban pedig a divatbemutatók mellett különböző társrendezvényeken, illetve egy multibrand pop-up storeon vehetnek részt az érdeklődők.

A divatbemutatók a Várkert Bazárban lesznek, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében, hangsúlyozva a divathét turisztikai jellegét. A három napos divathét társrendezvényeit Budapest ikonikus helyszínein tartják, bevonva a turisztikai attrakciókat.

„A célunk az, hogy a divathetet átjárja fővárosunk lendülete, és megmutatkozzanak Budapest történelmi, építészeti, gasztronómiai erősségei – emelte ki Bata-Jakab Zsófia, az MTÜ divatiparért felelős igazgatója. A divat és turizmus kapcsolódása azért is kézenfekvő, mert a divat ma már ugyanúgy szerepet játszik a kultúránkról alkotott kép formálásában, mint a történelmünk, a hagyományaink, a kortárs művészetünk és az életstílusunk” – tette hozzá.

A divathét fő célkitűzése a tehetséges divattervezők segítése. A hazai tervezők összefogásával a divathét hatással lehet a magyar és külpiaci értékesítésre. A hazai divattermékeket itthon még ismertebbé teheti, és bemutatja a magyar dizájnereket a nemzetközi piacokon.

A BCEFW a kelet-közép- európai országok közti szakmai kapcsolatokat is erősíteni kívánja.

Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény fő szponzora a Mercedes-Benz. Kiemelt támogató a MOL, segítségével nyit egy MOL Pop-up Store a belváros szívében lévő Ybl Palotában.
Lélegzetelállító neoreneszánsz helyszín a budapesti Duna parton, különlegesen formatervezett kifutó, inspiráló nemzetközi látogatók, élő közvetítés és rengeteg kreatív energia… Gyere el Te is!

Információ, programok: http://bcefw.com/

Belépőjegy: 1500 Ft
#bcefw #v4connects

Forrás: http://bcefw.com/ és feol