Díjnyertes spanyol dráma a magyar mozikban

2021. 29. 10., 3:47pm
Október 28-tól érkezik a hazai mozikba Belén Funes katalán rendezőnő díjnyertes filmdrámája.

 

Az Egy tolvaj lánya című alkotás egy börtönviselt apa és normális életre vágyó lánya kapcsolatát követi nyomon. Érdekesség, hogy a két főszereplő a való életben is apa-lánya, így különösen hiteles alakítást nyújtanak a filmben.

A történet főhőse, Sara egész életében egyedül volt. Most, 22 évesen, immár egy kisgyermekkel az a vágya, hogy öccsével és gyermeke apjával egy családot alkossanak. Tudja, hogy ennek a legfőbb akadálya a saját apja, a börtönből szabaduló Manuel lehet, — ezért úgy dönt, hogy távol tartja őt maguktól. Kénytelen azonban belátni, hogy csak úgy tud megállni a lábán, ha segítséget kér apjától, aki eleinte képtelen támogatni lányát a saját kudarcaiból fakadó kiábrándultsága miatt. Idővel azonban mindketten rádöbbennek, hogy a régmúlt sérelmein is felül lehet emelkedni, tovább lehet lépni.

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=B2TGSK-Z-9o

Belén Funes katalán rendezőnő első filmje tizenhárom Gaudí-jelölést kapott, amelyből hármat díjra is váltott. Ráadásul elnyerte a legjobb elsőfilmesnek járó, “spanyol Oscarnak" is nevezett Goya-díjat. A főszerepet alakító Greta Fernández San Sebastiánban, Málagában, Thessalonikiben is megkapta a legjobb női főszereplőnek járó elismerést. Érdekesség, hogy a két főszereplő a való életben is vér szerinti kapcsolatban áll egymással, így különösen hiteles alakítást nyújtanak az apa és lánya szerepében.

A film Magyarországon a 2020-as Spanyol Filmhéten mutatkozott be az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Országos premierbe a 2021-es Spanyol Filmhét idején, október 28-tól érkezik, eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.