Diana Krall hetedik magyarországi koncertje

2022. 17. 10., 7:30pm
Az énekesnő visszatér a Budapest Arénába 2023. május 21-én!

 

Diana Krall az egyetlen énekesnő a világon, akinek eddig nyolc albuma is a Billboard jazz slágerlista élén kezdett. Lemezei két Grammy®-, és tíz Juno®-díjat nyertek, valamint kilenc arany-, három platina-és hét multiplatina albummal büszkélkedhet. Az énekesnő egyedi művészi képességei túllépnek a zenei stílusokon, és korunk egyik legismertebb művészévé tették. Ahogyan a The New York Times nemrég megjegyezte, Krall birtokában van az „Egyszerre hűvös és fülledt, kifinomult hang.”

A Vancouver melletti Nanaimo városában született énekesnő Kanada nyugati részén nőtt fel. Négy éves korában kezdett zongorázni. 15 éves korában már helyi jazz bárokban lépett fel. Édesapja bátorítására - aki olyan húszas-harmincas évekbeli billentyűs mesterek műveinek szakértő tolmácsolója, mint Fats Waller, James P. Johnson és Earl Hines -, eljegyezte magát a zenével.

„Azt hiszem, apának minden felvétel megvolt, amit Fats Waller valaha készített, és én igyekeztem minél többet megtanulni belőlük.” – mondta erről az időszakról az énekesnő.

Diana Krall még tinédzser volt, amikor ösztöndíjat kapott a tekintélyes bostoni zenei Berklee College-ba. Debütáló albuma 1993-ban jelent meg, majd a következő években még további 3 lemeze, de a vízválasztó 1999-ben jött el, amikor megjelent a When I Look in Your Eyes. Az album példátlan módon, 52 hétig vezette a Billboard jazz toplistáját, és platinalemez lett az Egyesült Államokban és Kanadában. Krall következő albuma, a The Look of Love folytatta nemzetközi sikerét, és bekerült a Billboard albumlista legjobb tíz felvétele közé. Azóta egy sor lemezt adott még ki, amelyek mindegyike a listák élére került szerte a világon. 

Diana Krall - Credit: M.McCartney

Diana Krall felvételei számos filmben felcsendülnek, előadói szerepkörét az évek alatt kiterjesztette a dalszerzésre, a produceri munkára és a hangszerelésre is. Sok más előadóval, köztük Paul

McCartney-vel, Barbra Streisanddal és Tony Bennettel való együttműködésben csillantotta meg tehetségét. Sokat turnézik, a világon mindenhol teltházas koncertekkel, fellép a legnevesebb  dzsessz fesztiválokon, valamint az észak-amerikai, az európai, az ázsiai és az ausztrál koncerttermekben.

Diana Krall a Veszprém Fest-en aratott hatalmas sikere után jövő májusban visszatér a Budapest Arénába, hetedik magyarországi koncertjére.

Jegyek először a regisztrált Live Nation tagok számára elérhetőek október 12-én 10 órától.

A teljes körű jegyértékesítés október 14-én 10 órától kezdődik a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalon keresztül.

További infó:

www.dianakrall.com

www.livenation.hu

www.funcode.hu