Design: hangulatok és falszínek

2021. 26. 01., 10:10am
Az újév első hónapjaiban minden bizonnyal továbbra is a „megszokottnál” több időt töltünk otthon. 

A járvány miatti megpróbáltatásoknak köszönhetően, sokaknak az idei év is a személyes életterekben indult – legyen szó tanulásról vagy munkáról. Az újév első hónapjaiban minden bizonnyal továbbra is a „megszokottnál” több időt töltünk otthon. 

Éppen ezért, az sem meglepő, hogy a lakberendezés színtrendjei is ehhez az új élethelyzethez alkalmazkodnak. Azaz, egy olyan semleges, naturális, visszafogott és meleg árnyalatokat felsorakoztató színpaletta kerül előtérbe, amely támogatja a lelket, nyugalmat teremt és türelemre ösztökél. Ennélfogva 2021 első felének színfelütései elsősorban a kifinomult szürkékben, a melengető bézsekben és a nyugalmas-optimista okkersárgákban öltenek testet.  

Légy optimista – okker a láthatáron!
Nagy eséllyel hódít majd 2021 első felében a halvány okkersárga – amely nemcsak a szürke, borús hétköznapokat tölti fel élettel, de reményteljes fényt vet a jövőbe, az év második felének pozitív alakulására is. Egy igazi menő árnyalat ez, amely nem vakít, nem rikít, nem túl sok, de nem is kevés. Talán épp azt a bizakodást fordítja le a színek nyelvére, amelyre jelenleg a legnagyobb szükség van - a kedélyállapotunkra oly nagy hatással lévő - otthoni környezetben. Ez a kiegyensúlyozott, legkevésbé sem tolakodó árnyalat elég neutrális ahhoz, hogy harmóniába lépjen az enteriőr már meglévő színeivel és textúráival, míg melegségével felemelő asszociációkat kelt. Tónusai nemcsak egymással, de szürkékkel, földszínekkel, sőt vibráló sárgákkal és mélyebb színekkel is jól kombinálhatóak – az okker önmagában vagy más színekkel a különböző stílusú lakások falfelületeinek is derűlátó olvasatot adhat. 
Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalatai közül: sárga pillangóvirág D70S, bársonyvirág B40, mandulavirág M20.

Fények játéka a falakon
Ebben az évben sokkal inkább a komfort, mint a tökéletesség kapja a főszerepet. Mivel előreláthatólag az év első felében (is) sokat leszünk otthon, alkalmunk adódik megfigyelni, hogy a nap során a – természetes és mesterséges – fények miként alakítják a különböző tereket és hangulatokat. A tapasztaltakat kreatív módon, a falfestésben is kamatoztathatjuk. Például, egy szürkés pasztellárnyalathoz társíthatunk egy okkersárga vagy terrakotta színfoltot, csíkot – amellyel „megjeleníthetjük” a fényt a falon. Ha ehhez nincs érkezésünk, egyszerűen csak csodáljuk meg a falra vetett fények és árnyak játékát – érdemes az élet kis szépségeknek is kellő figyelmet szentelni! 
Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalatai közül: fekete üröm F50, hamvaska H20, lisztes üröm L30, dália D70.

Neutrális-élénk színtársítások
A téli hónapokban amúgy is vágyunk a feltöltődésre – kevesebb a napos órák száma, az év elején, korlátozott lehetőségeink miatt pedig még több időt töltünk el a négy fal között. Tegyük ezt minél élvezetesebbé, inspirálóbbá: frissítsünk fel egy semleges falszínt némi vidámsággal, egy élénkebb árnyalat használatával: például egy hamuszürke szobában egy-egy napsárga színfolt felfestésével fejezzük ki a bennünk rejlő életerőt. Az ilyen kis újítások nemcsak izgalmasabbá teszik a hétköznapokat, de áthatják optimizmussal környezetünket – amire továbbra is nagy szükségünk van.
Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalatai közül: ezüst cserje E50, ezüst zsálya E20, fekete üröm F50, havasi eukaliptusz H35, aranyeső A70, gólyahír G40, nárcisz N60.

Időtlen naturális árnyalatok
A naturális színek sosem mennek ki a divatból – főleg egy olyan időszakban, amikor a megszokottnál is jobban felértékelődik az utazás, a természettel való kapcsolódás vágya. A földszínek – bézsek, barnák, csontszínek – mellett használjunk olívazöldet, kisebb felületeken akár mélyzöldet is, főként azokban a helyiségekben, ahol a legtöbb időt töltjük, ahol a szellemi aktivitás is teret kap. A zöldek kiváló szolgálatot tehetnek egy újdonsült home office-ban vagy akár egy tanulósarokban – hiszen segítik a kreatív gondolatok megszületését és a pozitív gondolkodás elősegítését.
Tipp a Poli-Farbe Platinum árnyalatai közül: barna magnólia B15, hamuvirág H25, bazsalikom D70B, olíva D600.


A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestékek továbbra is vezető szerepet töltenek be a magyar piacon. A termék töretlen népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy egy rétegben is tökéletesen fed, bevonata matt és tartós. A Poli-Farbe Platinum csepegés mentes, illatosított, és nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet. A kiváló receptúra 2014-ben Magyar Termék Nagydíjat nyert, 2018-ban pedig Az Év Terméke lett beltéri falfesték kategóriában. A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestékek jelenleg 64 készre kevert színben állnak rendelkezésre.