„Dél-Amerika szukkulensei”

2023. 04. 09., 10:40pm
Kaktuszok, orchideák és broméliák

 

Őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár az ELTE Füvészkertben szeptember 8-10-ig

Dél-Amerika változatos szukkulens növényvilága Brazíliától egészen a Tűzföldig terjed, változatos domborzati és éghajlati viszonyok között.

A növényvilág e családjának rengeteg faját találhatjuk a földrészen, melyeknek csak egy kis szegmensét szeretnék bemutatni az őszi kiállítás alkalmával.

Természetesen a kiemelt növénycsoport a kaktuszok világa, óriási fajgazdagsággal.

Olyan kedvelt fajok találhatóak meg ezen az óriás méretű kontinensen mint, a Notocactus, Parodia, Melocactus, Discocactus, Rebutia, Sulcorebutia, Copiapoa, Neochilenia nemzetségek, nem beszélve az oszlopos és fán lakó fajok sokaságáról.

A kaktuszok mellett helyet kapnak a rendezvényen a kaktuszflóra gyakori kísérőnövényei a fákon vagy sziklák oldalfalain élő pozsgás jellegű egzotikus virágú orchideák, Laelia, Cattleya, Brassavola, Oncidium stb fajok képviselői, valamint az ugyancsak  szárazságot és sok fényt elviselő

bromélia fajok a Neoregeliák, Hechtiák, Dyckiák, Hohenbergiák, Billbergiák, Tillandsiák díszes levelű vagy csodálatos virágú képviselői.

Ez utóbbi egzotikus szépségeket a Magyar Orchidea Társaság lelkes tagjai, valamint a Füvészkert gyűjteményes darabjai tárják Önök elé.

Aki kedvet kap a növények tartásához a kiállítás alatt beszerezheti első vagy több századik kedvencét, az egyesület tagjai pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket!

A kisgyermekes családokat kézműves programokkal várják szombaton és vasárnap.

A kiállítás szeptember 8-10ig az ELTE Füvészkertjében (Budapest VIII, Illés utca 25.) látogatható naponta 9-17 óráig!

www.kaktuszgyujtok.hu