Czanik Balázs: „Nagyon mélyen érint a helyzet”

2022. 18. 03., 12:21pm
Az ukrán háborús helyzet mindenkit megrendít, és szerencsére, sokakat cselekvésre késztet. Czanik Balázs, a Capoeira aerobik megalkotója sem tudta tétlenül nézni a menekültáradatot, mindenképp segíteni akart.

 

A háborús helyzet minden eddiginél mélyebben érintette, ezért úgy döntött, hogy arra buzdítja követőit: gyűjtsenek közösen a rászorulóknak.

„Korábban is szívesen részt vettek minden közös akcióban, és tudtam, most is számíthatok rájuk. Amint közzétettem a felhívást, azonnal elkezdtek özönleni az üzenetek, hogy szívesen csatlakoznak, és másnap már szépen gyűlt a csomag a Spring Day Health Clubban és a szülőfalumban, Délegyházán” – mesélte lelkesen Czanik Balázs.

Néhány nap alatt egy teherautónyi adományt sikerült összegyűjteni, amit a fitness edző egy jelentős mennyiséggel kiegészített, és meg sem állt Záhonyig.

„Úgy éreztem, hogy a határra kell mennem, ezért az első helyszín a záhonyi vasútállomás volt. Borzasztó volt látni a rengeteg ijedt tekintetű nőt és gyermeket, belegondolni, hogy min mehetnek keresztül. Emellett azonban jó érzés volt átadni nekik az adományokat. A szállítmányunk többi részét elvittük Mándokra, egy központi elosztóba. Azt gondolom, hogy most óriási összefogásra és segítségre van szükség. Mindenki eldöntheti, hogy a saját körülményeihez képest mit tud tenni a menekültekért; a lényeg, hogy cselekedjünk” – hangsúlyozza Czanik Balázs.

A fitness edző néhány nappal ezelőtt testvérével, a szintén fitness edző Czanik Krisztiánnal, Papp Annamária színésznővel és TeleTál Tibivel 350 rászorulónak osztott ételt Délegyházán, és hamarosan újabb gyűjtést szervez az ukrán menekültek megsegítésére.