Csoki álmok - újdonságok

2022. 05. 09., 10:16pm
Innovatív csokoládékülönlegességtől a hozzáadott cukrot nem tartalmazó csodákig

 

A chocoMe három újdonsággal édesíti meg az új szezont

Idén sem maradhatunk mámorító csokoládékülönlegességek nélkül - szerencsére a világszerte elismert chocoMe-nek minden szezonban van néhány új, ínycsiklandó ajánlata a csoki álmok beteljesítésére. A magyar manufaktúra ezúttal három új termékkel jelentkezik. Közülük az egyik - még csak - a közelmúltban felfedezett alapanyagból készült, emellett két, hozzáadott cukrot nem tartalmazó finomság is hódító útjára indul.

1. A Falatnyi étcsokoládé lapocskák kakaó gyümölcshús juice töltelékkel, innovatív csokoládéként és ízbombaként egyaránt magával ragadó desszertkülönlegesség.

Egy svájci-ghánai vállalkozás nemrég megoldást talált a problémára, hogy a kakaógyümölcs magját körülölelő, különlegesen finom, nedves gyümölcshús hogyan ne vesszen kárba magas víztartalma és a trópusi körülmények következtében.

A farmokon napenergiával működő mobil üzemegységeket hoztak létre, melyek a kakaótermés szüretelése után azonnal kipréselik a gyümölcshús levét, majd három órán belül eljuttatják a pasztörizáló üzembe. Így megmaradnak mindazok a különleges aromák és értékes anyagok (pl. vitaminok), amelyeket a gyümölcshús rejt.

Hatalmas értéket jelent, hogy ezzel a lépéssel plusz jövedelemforráshoz lehetett juttatni az ültetvényen dolgozókat, és élelmiszert előállítani olyasmiből, ami korábban kidobásra került. Ráadásul a kakaó gyümölcshús juice egészen különleges aromaprofillal rendelkezik: természetesen édes, háromféle cukrot tartalmaz, ugyanakkor fanyar ízjegyeket is hordoz. Az új alapanyagnak egyáltalán nem csokoládé jellegű az ízvilága, inkább erőteljesen savas, gyümölcsös jegyekkel bír. Egyszerre keverednek benne a licsire, passion fruitra, ribizlire és aszalt gyümölcsökre emlékeztető aromák, míg édessége a mézre emlékeztet. Ez a mennyei összetevő találkozik a finoman roppanó francia étcsokoládéval a chocoMe újdonságában.

2. A hozzáadott cukrot nem tartalmazó finomságokra voksoló édesszájúaknak sem kell kompromisszumot kötniük.

A chocoMe ugyanis cukor nélkül is képes az édes kísértésekre, ezt bizonyítja új drazsétermékével. Az Étcsokoládé drazsé szicíliai mandulával, hozzáadott cukor nélkül termékíze egzotikus profilt tár fel, domináns kakaós jegyekkel, enyhe savassággal és kiegyensúlyozott édességgel. Elbűvöli az ízlelőbimbókat - ennek a csokoládévarázslatnak az ölelésében válik még csábítóbbá a - gasztronómiában egyébként is valódi fogalomként emlegetett - szicíliai Tuono típusú mandula.

3. A Hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokoládé lapocskák liofilizált málnával szintén rabul ejtik a mentes vagy akár a hagyományos élvezeteket előnyben részesítő csokoládéőrülteket is.

A csokoládé íze ezúttal is egzotikus ízprofillal és domináns kakaós jegyekkel rendelkezik, emellé társul a liofilizált málna kifinomult savassága és zamata.

A Petit 9 termékcsalád tagjai ezúttal a Falatnyi étcsokoládé lapocskák karamell és yuzu töltelékkel variációval bővül.

A karamell tölteléket a Japánban rendkívül népszerű citrusféle, a yuzu (japáncitrom) levével ízesítjük. Ennek köszönhetően a citrusfélékre hasonlító, de igazából semmihez sem fogható kellemesen pikáns, savanykás ízű karamellás töltelék teszi a chocoMe csokoládé lapokat még vonzóbbá.

Az újdonságok megálmodásán túl, a chocoMe folyamatosan fejleszti már ismerttermékeit is: az új szezontól kezdve az összes táblás tejcsokoládé - az Entrée-tól a Carré-ig - 41% helyett 43% kakaó szárazanyag tartalommal fog rendelkezni. Ennek köszönhetően ízük még kevésbé édeskés, még inkább az intenzíven kakaós karakteresség jellemezi majd őket.

A chocoMe jóvoltából tehát az idei őszi-téli szezon is sok meglepetést tartogat, csupa büntetlen vagy épp kihagyhatatlan íz örömöt.

A chocoMe termékei az alábbi linken érhetőek el:

https://chocome.hu/products

További információ: chocoMe Kft.

1135 Budapest Kisgömb utca 23.