Colour Treats - itt a színek évszaka!

2022. 31. 01., 10:03pm
Elérkezett a színek ideje! Idén elsőre egy olyan kapszula kollekció rukkol elő, ami tele energiával, optimizmussal és erővel. A modern esztétika találkozik a kézműves ihletésű motívumokkal.

 

A márka tervezői tisztában vannak a színek fontosságával, különösen a szürke téli napok után. A Color Treats darabjai extra csavart kaptak: mintái a tubusból a palettára préselt festékhez hasonlítanak, amelyekkel a lehető legvidámabb képet festjük.

Color Treats – a Reserved új kapszulakollekciója

A kollekció kiindulópontja az úgynevezett transz-szezonális vonal, vagyis a téliről a tavaszi szezonra való átmenet. Az előző átmeneti kollekciókat inkább a visszafogott stílus jellemezte – letisztult, puha színviláguknak köszönhetően könnyen összekapcsolhatóvá tették a két egymást követő évszakot.

2022-ben nem ez a helyzet: a márka most az energikus, életerős színekre fókuszál. A pihentető, nyugodt hangulat után itt az ideje egy jó adag boldogsághormonnak! A következő hónapok erős trendje a dopaminöltözködés, amely az erős árnyalatok meglepő és gyakran ellenétes színek kombinációjából áll - ez a tervezők válasza arra a nyugalomra és kikapcsolódásra, amelyre az utóbbi időben égetően szükségünk volt.

A lila és az ibolya különböző árnyalatai találkoznak a telített rózsaszínnel, a mély, lédús zölddel és a kifejező türkizzel. Ezeket a színeket a kobaltkék és a valamivel világosabb kékek egészítik ki.

A kollekcióban találkozunk különféle csillogó textúrákkal – kötött, redős és steppelt változatban. A különböző darabokat úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a különleges kombinációkat is. Továbbá vannak teljes outfit-ek is: kötött ruhák nadrágokkal vagy szoknyák mellényekkel, például miniszoknya bélelt vállú mellénnyel párosítva.

A mintákat kézműves munkák ihlették. Ide tartoznak a speciálisan tervezett jacquardok, amelyek motívuma lazán utánozza a papír pináták (dél-amerikai játékok édességekkel töltve) szabályos ritmusát, vagy egy tengerparti naplemente fotójának festői tónusait a kilim hatás érdekében.

A felhasznált színek csak látszólag ütköznek egymással, elbűvölő, művészi kompozíciókat hozva létre. A különféle szövések komoly szerepet játszanak: kiszélesednek-szűkülnek, irányt változtatnak, vagy egy eredeti mintázatot alkotnak, amelyben minden rész más-más szövéssel készült.

Vannak farmerelemek is, de a klasszikus kék helyett cukorka rózsaszínben (mini ruha),

 

lilában (overáll) és

 

világoskékben (mellény és szoknya szett övvel) készültek.

Az egész kollekció sima, kopások és színváltozások nélkül, a klasszikusnál puhább farmerből készült, hogy jól illeszkedjen a hangsúlyos, mégis nőies vonalakhoz.

A Color Treats kollekcióban rejlő lehetőségeket ügyesen ragadják meg Szulc Dorota fotói és Marta Zaczynska stílusjegyei, amiket a lemenő nap sugarai és a természet közelsége még tovább fokoz.

Érdemes a lábbelikre is figyelni!

A színes loafer ismét divat, és marad a gumicsizma szerű bakancs és csizma is!

A kollekció 2022 januárjától elérhető online, illetve a márka londoni és müncheni üzleteiben.

Colour Treats kollekció: https://bit.ly/ColourTreats

Colour Treats kollekció darabjai: https://bit.ly/ColourTreatsKollekcio

Fotók: Dorota Szulc @szulcworks

Stílus: Marta Zaczyńska @mzaczynska

Női modell: Matylda Sokołowska @matyldka_sokolowska

Smink és haj: Gor Duryan @gorgeousduryan

Színek a férfikollekcióban

Pólók, ingek, nadrágok, dzsekik: olyan szortimentben készültek, amikben megtalálhatóak a hagyományos, visszafogott színek, emellett a tavasz – nyár üzenete is.

Például a narancssárga, kapucnis felső,

a játékos, színes póló,

a fűzöld nadrág.

Mind a női, mind a férfi, mind a gyerek kollekciókban a kényelmes, vastagtalpú cipők, csizmák, edzőcipők a menők. Mindet lehet viselni akár elegáns, akár sportos, akár hétköznapi viseletként.