Budapest nyüzsgő bank negyedében nyílt a legújabb kávézó

2022. 05. 05., 10:23pm
Az ötödik kerületi Podmaniczky téren elhelyezkedő kávézóval együtt a kávézólánc már 37 magyarországi helyszínen jelen van.

 

A kávéhoz sütemény is jár

A hazánkban 2010 óta jelenlévő, az AmRest által üzemeltetett világhírű kávézólánc új, Arany János utca metróállomáshoz közeli egységében idén április vége óta várja vendégeit.

A legújabb Starbucks kávézó 87 négyzetméteren, 38 nm további teraszrésszel várja vendégeit, a márkától már megszokott, hangulatos környezetben. A meghitt hangulatú hely a kávészakértelem, a közös tanulások, valamint az üzleti és a baráti találkozók állandó helyszínévé kíván válni. A kávézó nyitva áll a környéken lakók, a közelben tanulók és dolgozók, illetve a turisták számára egyaránt.

A remek kávépult
Az új egységben a személyre szabható kávékülönlegességek mellett érdemes megkóstolni a süteményeket és a helyben készített friss szendvicseket is. Az évszakhoz igazodva friss salátát, gyümölcssalátát és gyümölcsleveket is kínál az üzlet. A még magasabb szintű kiszolgálás érdekében a kávézóban már a legkorszerűbb Mastrena™kávéfőző áll a baristák rendelkezésére. A második generációs készülék egyedisége a nagyobb teljesítményben rejlik, így a jól megszokott kiemelkedő minőségben, de rövidebb idő alatt készülhetnek el a koffeines, valamint a koffeinmentes italkülönlegességek.

A cégtől megszokott fenntartható és újrahasznosított alapanyaghasználat a Starbucks Podmaniczkyben is jellemző. A papírból készült szívószálak mellett megtalálhatóak a - bármely értékesített - ételhez választható, nyírfából és természetes viaszból készült evőeszközök is. A fa evőeszközök lebomló anyagokból készülnek és teljes egészében újrahasznosíthatóak.

A Starbucks Magyarország annak érdekében, hogy vendégeit a környezetbarát megoldások előtérbe helyezésére ösztönözze, kávézóiban továbbra is 160 Ft kedvezményt biztosít azok számára, akik italukat saját termoszukba, poharukba vagy reusable cupba kérik. A kávézólánc tavaly vezette be a fenntarthatóság jegyében készült Circular Cupot üzleteibe, amely környezetbarát alternatívaként kelti új életre az egyszer használatos poharakat. Minden egyes, a márkára jellemző kialakítással érkező pohár, amelyet a brit Circular& Co. cég a Starbucks számára készít, nagyjából hat darab eldobható papírpohárból készül.

Nagy öröm számunkra, hogy Budapest egyik legforgalmasabb pontján nyithattuk meg a Starbucks magyarországi hálózatának legújabb tagját– mondta Kerek Fanni, a cég magyarországi brand managere. Reméljük, hogy a korábbiakhoz hasonlóan, az Arany János utca metróállomáshoz közeli kávézónk is hamar elnyeri a helyiek szeretetét! Valamint a kiváló termékek és kiszolgálás mellett sikerül egy új közösségi teret is létrehoznunk, amely a gasztronómiai élvezeteken túl kiválóan alkalmas lehetakár tanulásra, munkára, vagy épp tárgyalások ésrendezvények szervezésére is.”

Az új kávézó 10 partnerrel várja vendégeit. A csapat tagjai a Starbucks saját barista képzésén vesznek részt, hogy a már jól megszokott színvonalat képviselhessék az új helyszínen is.