Budapest Fashion Week 2023 ősz

2023. 10. 11., 10:39pm
November 15-17 között nyitja kapuit

 

Az ősz javában járunk, és a divatrajongók sok mindenért hálásak lehetnek ebben az évszakban. A világ nagyvárosaiban egymás után rendezik meg a legnagyobb őszi divat eseményeket, nincs hiány újdonságokból, érdekes és izgalmas kollaborációkból. Hamarosan belemerülünk az ünnepi szezonba, de előtte még a budapesti kifutón is megmutatják a legújabb trendeket.

A Budapest Fashion Week ezúttal is a könnyűségről, a csillogásról, az izgalmas sokszínűségről szól. Játékos egyedi kollekciók, punk, haute coutur és maszkulin öltözékek felvonulására számíthatunk.

Ha röviden kellene összefoglalni, milyen lesz az idei Budapest Fashion Week azt mondhatjuk - akár ebben az időszakban a természet: színes, izgalmas, egyszóval kihagyhatatlan a „gardrób kaméleonok” számára.

Az idén 14 tervező legújabb kollekcióját állítják kifutóra

Vendég lesz az Ukrán származású Sidletskyi – aki merész társításaival máris a jövő nagy reménysége, itt lesz Szerbiából Suzana Peric, aki a múlt hónapban Chicagóban a következő héten pedig Athénban mutatja be kollekcióját, és visszatérő designerünk Olaszországból ELI. B.

Helyszín tekintetében már többször bizonyított és jól bevált a Városligeti Műjégpálya díszterme. Nagyon tudatos a hely kiválasztása is. A Városligetben és közvetlen környezetében formálódott Budapest legújabb kulturális negyede, az ide szerveződött társművészetekhez méltó módon kapcsolható a divattervezést. Már a helyszínválasztás pozícionálja az eseményt. A Városligeti Műjégpálya kiváló partner ezen a téren.

November 15-16-17-én napi öt divattervező legújabb kreációit láthatja majd a közönség. Az egyes tourok közé más művészeti ágakból beillesztenek nívós produkciókat, performanszokat. Tóth Xénia „Stop the War” performanszát illetve Virág Judit and Yoni Tribe produkcióját láthatja majd a közönség.

Program (a napi sorrend még változhat!)

November 15. szerda: SUZA, MELYNDA FELTING, ZIMITS ANDREA, SIDLETSKYI, DAEMON

Az egyes tourok között fellépő művész: Tóth Xénia "Stop the War" performance

November 16. csütörtök: C 'EST MOI, THE NICHE, NAVONA, SUZANA PERIC

Az egyes tourok között fellépő művész: Virág Judit and Yoni Tribe

November 17. péntek: SZABÓ ILONA, BRAUNITZER BORBÁLA, TAMKA, ELI. B, NORBI RAMONE

 

Kapunyitás: 18.30, a divatbemutatók 19.00 órakor kezdődnek

Helyszín: Városligeti Műjégpálya Díszterem - Budapest, 1146. Olof Palme sétány 5.

Jegyek elérhetőek: az esemény napján a helyszínen 5000.-HUF / nap