Budapest 150.

2023. 27. 04., 10:09pm
Budapest a szakszervezetekkel közösen, egy rendhagyó majálison ünnepli meg a főváros 150. születésnapját

 

by Szendi Horváth Éva

 

Idén rendhagyó és megújult majálist szervez a 150 éves Budapest. Ingyenes koncertek, szakszervezetek találkozója és érzékenyítő programok várnak minden érdeklődőt, aki április 29. és május 1. között kilátogat a Városháza Parkba. Ingyenes koncertet ad Balkán Fanatik, a Kelemen Kabátban és a Midlife Crisis. A hosszú hétvégén a fővárosi Majális színes programkavalkádjában családi programokra, retro május elsejére, szakszervezetek kitelepülésére kerül sor. Május elsején délután Karácsony Gergely főpolgármester köszönti a látogatókat.

A 150 éves Budapest majálisa

2023-ban ünnepeljük Budapest 150. születésnapját. Így a hosszú hétvégén rendhagyó majálisra számíthatnak a Városháza Parkba látogatók. Ingyenes koncertek, gyermekprogramok, színházi előadások, gasztronómiai élmények, vagyis egy igazi városi fesztivál vár mindenkit. Azok sem fognak csalódni, akik ragaszkodnak a retro majális élményéhez, ugyanis május 1-jén a szakszervezetek is csatlakoznak a programsorozathoz.

A Városháza Parkban hétvégén reggel 10 és este 18 óra között színes, családi programokat kínálnak a szervezők. A Napfényes Művészeti Műhely jóvoltából kézműves foglalkozások és körhinta várja a gyerekeket. Érzékenyítő programot biztosít a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete: az érdeklődök megismerkedhetnek a látássérültek hétköznapjaival, kipróbálhatják akadálymentesített játékaikat, például a sakkot vagy a malmozhatnak. Ám betekintést nyerhetnek a Braille-írás és olvasás rejtelmeibe is.

Szakszervezetek nélkül nincs igazi május elseje

Ideje újra értelmezni a munka ünnepét, ehhez pedig a Városháza Parkban tíz különböző szakszervezet lesz a látogatók segítségére. A szakszervezetek nagyon különböző területekről érkeznek. Többek között a szociális ágazatban dolgozók, a pedagógusok, az ipari dolgozók vagy éppen a köztisztviselők képviselőivel is lehet majd beszélgetni, eszmét cserélni a helyszínen. A május 1-jén kitelepülő szakszervezet listája itt található.

Ingyenes koncertek a Városháza Parkban

A kis színpadon április 29-én és 30-án is koncertek, előadások várják az érdeklődőket. A gyerekzenekarok mellett tánc-, és bűvészelőadás is lesz, április 30-án 17 órától az Antilope Kid lép fel.

Midlife Crisis

Május 1-jén már érdemes korán kimenni a Városháza Parkba, mert egymás után olyan együttesek fognak zenélni, mint a Midlife Crisis,

18:30-tól a Balkán Fanatik, 20:30-tól pedig a

Kelemen Kabátban. Velük zárul a háromnapos rendezvénysorozat, Budapest első rendhagyó Majálisán.

Részletes programokért érdemes figyelni a rendezvény Facebook-eseményét vagy a 150 éves ünnepségsorozat hivatalos oldalát. Ingyenes koncertek.

A Budapest150 emlékév összes programját megtalálod a 150.budapest.hu oldalon!