Boros Misi önálló estje a Vigadóban

2022. 04. 04., 3:16pm
A Filharmónia Magyarország szervezésében, a budapesti Vigadóban, április 13-án jótékonysági koncert megrendezésére kerül sor. Az érdeklődők Boros Misi önálló estjét hallgathatják meg.

 

by Szendi Horváth Éva 

„…hiszem, hogy aki kézen fog egy gyermeket, máris tett valamit a jövőért.” Dr. Herczegh Anita ezekkel a szavakkal fordul a segítőkész emberekhez. Minél többen „fogjanak kézen” egy csöppséget, vegyenek részt a jótékonysági koncerten. Ezáltal támogatást nyújtanak azoknak, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. A befolyt összeg a Regőczi Alapítvány közvetítésével kerül átadásra.

A koronavírus-járvány tömegek életét változtatta meg végérvényesen. Számtalan édesanya és édesapa vesztette életét, így sajnos fiatalok százai maradtak árván vagy félárván. Kicsik és kamaszok, akiket gyászukban segíteni, életükben támogatni kell.

A „zongora hercegének” is nevezett fiatal tehetség, Boros Misi szóló zongoraművészként ifjú kora ellenére már meghódította a világ több nagyvárosát, többek között Párizst, Milánót, New Yorkot, Stockholmot és Tokiót. Kimagasló tehetségét és elbűvölő személyiségét olyan mesterek méltatták, mint Plácido Domingo és Vásáry Tamás.

A rajongók által csak Misinek hívott ifjú művész, pici kora óta a zene bűvkörében él. Óvodásként saját dallamokat talált ki, 8 éves korától minden korosztályos országos versenyt megnyert, amin elindult. Az egész ország kedvence lett, amikor 2014-ben, 11 évesen a kicsik korcsoportjában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat.

Április 13-án a Vigadóban három Schubert mű hallható tőle.

A zene mindig elmélyülést, emelkedettséget, lelki élményt ad. Ez alkalommal az adja a többletet, hogy a koncert célja nem csak maga a művészi produktum, hanem a rászoruló gyermekeken való segítés is— fogalmazott Misi.

Ő a zene erejével szeretne hozzájárulni támogatáshoz. Hatalmas megtiszteltetés számára, hogy jótékonysági koncertet adhat az árvák javára. A koncert teljes bevételének célba juttatásáról a Regőczi Alapítvány gondoskodik.

Aki nem tud eljönni a programra, vagy lehetőségei nagyobb összegű támogatást is lehetővé tesznek, támogatói jegyet is válthat, illetve egy kívánt összeget át is utalhat. Ezáltal hozzájárulhat több mint kilencszáz kiskorú ösztöndíjához, lakhatási, szociális, valamint közlekedési támogatásához és még számos olyan gondoskodási formához, mely fejlődését, gyarapodását, tanulását, megélhetését segít elő.

További információ és jegyvásárlás a www.filharmonia.hu weboldalon található!