Bekötötték a magyar James Bondot – Videó!

2023. 25. 04., 5:32pm
Magyarországon még mindig nem megfelelő a biztonsági övet használók aránya
Igazán különleges videóval, egy öntörvényű ügynök történetén keresztül hívja fel a figyelmet a biztonsági öv használatára a magyar rendőrség.

https://www.youtube.com/watch?v=SqLktVj5r8s

Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának főtitkára kiemelte, hogy a biztonsági öv a mai napig az autók legelterjedtebb és legfontosabb utasvédelmi berendezése. Magyarországon az övhasználati hajlandóság aránya jelentősen elmarad a legfejlettebb közúti közlekedésbiztonsággal rendelkező európai országokban tapasztalhatótól.
„Azon dolgozunk, hogy csökkentsük a balesetek számát. Törekvésünk kiváló eszköze lehet e film, mely szórakoztató stílusban adja át üzenetünket, miszerint felelősek vagyunk magunkkal, családunkkal és a közlekedés többi résztvevőjével szemben is. Ehhez szorosan hozzátartozik a biztonsági öv használata. Adjunk meg magunknak minden esélyt az előre nem látható veszélyhelyzetek, balesetek túlélésére, sérülésmentes „megúszására” – fejtette ki az alezredes.

Tordai István műsorvezető a jó ügy érdekében ismét a híres ügynök szerepébe bújt.

Berzai Zsolt r. alezredes ORFK-OBB főtitkár, Hauber Zsolt zeneszerző, dr. Tordai István műsorvezető, Erdélyi Róbert r. alezredes ORFK-OBB, dr. Tokodi Panna r. főhadnagy ORFK-OBB

„Korábban készítettünk két nemzetközi filmet a James Bond mozit támogató világmárkákkal együttműködésben. A filmekben én alakíthattam a főhőst, ezért a sajtó megpecsételt: Tordai István a magyar James Bond. Megjegyzem, semmilyen szinten nem tartom magam a világhírű 007-esnek, de ha már így alakult, gondoltuk miért ne állíthatnánk e karaktert a jó ügy szolgálatába” – mondta Tordai István.
„A Védd Magad! már a második közös filmünk a rendőrséggel. Ez esetben és a korábbi Zéró Tolerancia című alkotásunknál is figyeltünk arra, hogy ne szokványos produktumot alkossunk. Könnyed ügynök történet született képregény elemekkel. Filmünk zenéjét a zenei élet meghatározó alakja, Hauber Zsolt szerezte. Napokon át forgattunk különféle helyszíneken, leginkább tanpályán és a Hungaroringen. Rengeteg munkánk van e másfél percben, de ha filmünkkel megmentettünk egy életet, akkor már megérte” – tette hozzá a magyar James Bond.