Beindult a 2024-es kulturális évad

2024. 15. 01., 4:57pm
Az újesztendő természetesen új bemutatókat, új terveket is hoz magával

 

by Szendi Horváth Éva

 
A 2024-es év a Mikor hazudtam? premierjével kezdődött. Tasnádi István által írt és rendezett különös pszichothriller nagy sikert aratott nézők körében, melyben Péterfy Bori és Rohonyi Barnabás látható.
A darab elhallgatások, félrevezetések, leleplezések, csapdák, folyamatosan változó hatalmi pozíciók, kegyetlen játékok, szövevényes viszonyok és egy lappangó titok köré épül.  A visszajelzések dicsérték a váratlan fordulatokat, a végig fenntartott feszültséget, a kiváló színészi alakításokat és a történet gondolatiságát.
A Mikor hazudtam? legközelebb január 18-án, február 15-én és 27-én látható a 6színben.
 
Elindultak az Orlai Produkciós Iroda Katona József Színházzal közös bemutatója, a Lavina próbái 
Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot. Elvégre hogyan lehet arról beszélni, ha egy családfő a veszélyből első ösztönében nem a gyerekeit, hanem a telefonját menti ki? Ruben Östlund fekete komédiájának friss színpadi adaptációja üdítő humorral és empátiával beszél az emberi kapcsolatok rejtelmeiről.
Az előadás rendezője Pelsőczy Réka, a főbb szerepeket Mészáros Béla, Járó Zsuzsa, László Lili és Száraz Dénes alakítják.
A Lavina bemutatója február 25-én lesz a Belvárosi Színházban. A további előadás-időpontok: február 26., március 1., 17. és 27. 29 óra. Szokás szerint lesz délutáni alkalom is: március 17-én 15 órai kezdettel is játsszuk a Lavinát. 
 
Az Orlai-stáb a nézőknek különleges tartalmakkal is kedveskedik. Íme néhány, az előadásaikhoz kapcsolódnak érdekesség!
Udvaros Dorottyával - A nulladik perc kulisszái mögött
Megnézhet egy személyes hangvételű backstage videót, amelyet Udvaros Dorottya készített!
 
Pergő ritmusban záporozó poénok:
Hogy szeret a másik 
Kovács Lehellel is elkészült az előadás ajánlója. Ne hagyja ki!
 
Az Orlai Produkciós Iroda három állandó budapesti játszóhelyén közel harminc előadást tart repertoáron és igyekeznek minden meghívásnak eleget tenni. Hamarosan tavaszi bemutatóikkal jelentkeznek!