Bárzongoristák, híresek és elfeledettek

2022. 07. 03., 8:09pm
A régi Budapesttől – és talán a maitól is – elválaszthatatlan a bárzongorista.

by Szendi Horváth Éva

Ők azok, akiktől otthonos egy hely, akik hangulatossá teszik az intim magánbeszélgetéseket és fokozzák a társasági jókedvet. Megszólítanak, beszélgetnek velünk a zene nyelvén. Cziffra György világhírű magyar zongoraművész születésének 100. évfordulója alkalmából rájuk is emlékezünk a nemrégiben megnyílt Magyar Zene Házában.

A Magyar Zene Háza és a Cziffra György-emlékév közös koncertjei 2022. március 12-én minden idők legnagyobb magyar bárzongoristájának alakját idézik meg.

Balázs János /Fotó: Emmer László/

Este 8 órakor a Liget-Bár, 2022 című műsor keretében Balázs János zongoraművész, a Cziffra György-emlékév program művészeti vezetője Batta Andrással beszélget. Szőke Nikolett énekesnő pedig négy kiváló zongorista - Pikács Iván, Nyári Gyula, Rigó Ferenc és Lakatos László - segítségével idéz fel korokat, dalokat. Az esemény mégsem csak a hajdanvolt füstös pesti bárok, kávéházak letűnt világának nosztalgikus elégiája lesz, hanem mindannak a bemutatása, ami maradandó a bárzongorázás művészetéből.

2022.március 12-én a Magyar Zene Háza és a Cziffra György-emlékév közös koncertekkel emlékezik a legnagyobb magyar bárzongoristára, Cziffra Györgyre

Bővebb információ és jegyvásárlás

Cziffra György élete során nagy figyelmet fordított a fiatalok támogatására, talán éppen saját fiatalságának nehézségei ösztönözték erre a vállalásra. Március 12-én 13.30-kor Zongoravirágok címmel tehetséges, fiatal zongoraművészek adnak rövid koncerteket és helyeznek képzeletbeli virágot Cziffra György zongorájára. Fedezzük fel őket együtt! A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebb információ és regisztrációs link

Az eseményekről a cziffra100.com weboldalon tájékozódhatnak.

A Cziffra György-emlékév a Miniszterelnökség, és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg. Kiemelt szponzor: MVM.