Barack nap még egyszer - a Czakó Piaczon

2019. 08. 07., 5:05pm
Aki lemaradt, megkóstolhatja a gönci barackot szombaton, július 13-án, a Czakó kertben.

A térség gasztronómiai termékei mutatkoztak be a Gönci Barack Vigasságon Boldogkőváralján, ahol az ételek és italok mellett családi programokkal is várták a látogatókat. Aki lemaradt, megkóstolhatja a gönci barackot szombaton, július 13-án, a Czakó kertben.

A gönci barack a boldogkőváraljai vidék jellegzetes gyümölcse, így a belőle készült számos fogással, étellel és itallal várták a közönséget a szervezők és a termelők.

Vidám hangulatú baráti, családi piknikre invitált a BESTILLO-kertbe a Gönci Barack Vigasság, a barack, a nemes italok, a kiváló minőségű ételek és a szív fesztiválja. Az elmúlt 7 sikeres rendezvényt követően elmondható, hogy a barack szeretete tényleg közösséget kovácsol, legyen szó akár a visszatérő látogatókról, akár az évről évre megjelenő újoncokról.

Érintetlen helyszínen prémium minőséggel várunk minden barackimádót” – mondta Czakó Mónika, a rendezvény megálmodója és főszervezője.

 

Az idei program egyik fő attrakciója a pálinka volt: a barackpálinka mellett további 18 párlatot mutatnak be a helyi termelők.

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tagjai gondoskodtak az ételekről, amelyekből volt számos kajszibarack ihlette fogás a helyi éttermek kínálatából, de lehetett kajszibarackos sört is kóstolni, valamint bemutatkoztak a környék sajt- és méztermelői is. Emellett szerepelt még a kínálatban baracklekváros palacsinta és számtalan házi sütemény is a friss barack mellett.

A fesztivált óránként kezdődő gasztronómiai műhelyfoglalkozások színesítették. Többek közt pálinka-workshop, de a kajszibarack változatos felhasználását, a kovászos kenyér és a debreceni kolbász titkát és a "húzogatós" rétes elkészítésének fortélyait is el lehetett sajátítani. 

A gyerekeket a koncertek mellett a játszóházba és a szalmabála várba várták, és nemezelés, korongozás, hennafestés, sőt, még többféle program is készült nekik.

Gönci Barack Nap a Czakó Piaczon

Júliusban extra barackos Piaccal készülünk a Bestillo pálinkával közösen. Három gönci kistermelő érkezik csodálatos kajszival, hogy legyen mit frissen enni és eltenni télire!
Ha biztosan szeretnének belőle, egyeztethetnek velük a következő címen: hello@goncibarack.hu

A gönci termelők mellett a már jól ismert árusok is készülnek barackos finomságokkal, és a Bistro konyhája is alkot extra barackos ételeket, süteményeket.

Mi már alig várjuk, írjátok fel a naptárba, és gyertek!
Czakó kert, Czakó utca 15, Budapest, 1016

ÁRUSOK,
Akikkel ezen a hétvégén biztosan találkozhattok:
Szövetség az Élő Tiszáért Városmajori Termelői Piac - nagykörűi finomságok
Kövér Tanya húsáru
Csomo termék
Apis-Farm
YouTyúk tojások
Mézcsepp Manufaktúra
Fürjtojás Galyatető füstölt fürjtojás
Mátrai Bivalyrezervátum hústermékek
Dabasi csirke csirkeségek
Bolvári Biokert zöldségek
Pusztán Kézműves Sajtműhely
Gourmet&Delicious Manufaktúra
Grajnaiwreath virágok és koszorúk
Oroszi Gergely Gábor Fiatal Gazda barack