Az új üzletben több ezer termék

2020. 21. 06., 7:25pm
Az eddig, itthon kizárólag internetes kereskedelemben érdekelt eMAG.hu, megnyitotta első magyarországi üzletét a budapesti Erzsébet körúton. Ez hagyományos bolti kereskedelem az e-vásárlás mellett.

Az eddig itthon kizárólag internetes kereskedelemben érdekelt eMAG.hu megnyitotta első magyarországi üzletét a budapesti Erzsébet körúton. A hagyományos bolti kereskedelem felé való nyitással a vállalat tovább növelné piaci részesedését, és hamarosan további üzletek megnyitását is tervezi.

A budapesti Erzsébet körút 18. alatt található, 77,48 m2-es alapterületű üzlethez 57 m2 alapterületű, több ezer termék tárolására szolgáló raktár tartozik. A várható kereslet nyomán főleg számítástechnikai, szórakoztatóelektronikai eszközök, kiegészítők, illetve háztartási kisgépek lesznek azonnal elvihető készleten, 2020. június 22. és 27. között.

Az első, magyarországi eMAG üzlet, jelentős nyitási kedvezményekkel várja a vásárlókat.

A budapesti üzletbe az utcáról betérve is bárki vásárolhat az eMAG kínálatából. Ugyanakkor a bolt egyben átvételi pontként is funkcionál: a www.emag.hu webáruházban leadott megrendeléseket itt akár aznap, vagy a következő munkanapon átvehetik majd a vásárlók. Erre, a kizárólag online zajló értékesítés keretében korábban nem volt mód.

Az üzlet személyzete e mellett a megrendelésekkel kapcsolatos kérdések megoldásában, illetve a megfelelő termékek kiválasztásában, beállításában is segíteni tud a vásárlóknak és érdeklődőknek.

“Nagy örömömre szolgál, hogy az egyik első megvalósult projekt a kezem alatt az eMAG.hu hibrid üzleti modellre való alakítása lehetett. A vállalat az elmúlt hét évben a magyar e-kereskedelemi piacon is rohamléptekkel haladt, és az offline kereskedelem terén sem lesz ez másképp: még az idén tervezzük egy újabb budapesti, és több vidéki eMAG-üzlet megnyitását” - mondta Várkonyi Balázs, az eMAG ügyvezető igazgatója.

Az eMAG 2013 óta van jelen Magyarországon, mostanáig azonban kizárólag e-kereskedelemben volt aktív, amelyben 2019-re piacvezető szerepet ért el.  A társaság 2019-ben jelentette be, hogy fúziót hajt végre a webáruházzal és országos szaküzlet-hálózattal egyaránt rendelkező Extreme Digitallal, a korábbi piacvezetővel.

Bár a koronavírus-vészhelyzet némileg lassította a két vállalat egyesülését, az eMAG és az Extreme Digital, egységes mutatók és üzleti kimutatások mentén működik, már közös stratégia alapján zajlanak a beszerzési és készletezési folyamatok, illetve a két szervezet működésének összehangolása is megkezdődött.

Az eMAG márkanév a hazai vásárlók körében is összeforrt a megbízhatósággal, a szakértő munkatársak nyújtotta segítséggel, a széleskörű szolgáltatások biztosításával, valamint a magas színvonalú vásárlói élménnyel. Az Extreme Digitalnál már bizonyított hibrid üzleti modell alkalmazásától az eMAG.hu azt reméli, hogy a vevőkkel való közvetlen kapcsolat létesítése révén tovább emeli majd az ügyfélélményt, a kényelmet, és a vásárlók márkahűségét.

Ezeket az új  szolgáltatásokat vezeti be az eMAG.hu az offline bolt indulásával:

  • minden raktáron lévő termék megrendelés esetén már másnap átvehető az üzletben, ez azt jelenti, hogy a 18:00 óráig leadott rendeléseket már nyitáskor át lehet majd venni
  • néhány hónapon belül napi több szállítást is bevezet a fizikai üzletbe az eMAG, így ez akár napon belül átvétel is lehetővé válik
  • minden üzletben megtörtént vásárláshoz 30 napos elállási szolgáltatást biztosít az eMAG, tehát az offline vásárlásra is érvényesíthető az alapvetően internetes vásárlásokra vonatkozó elállási jog
  • minden üzletben történt vásárláskor online fiók keletkezik, azaz minden vásárló számára minden online szolgáltatás, kedvezmény automatikusan elérhetővé válik a weboldalon és az applikációban is