Az örök denim - erő és önbizalom

2022. 19. 09., 9:09pm
Energikus és laza, kényelmes és trend szetter - ez az új Denim kollekció.

 

Az őszi szezonban határozott és merész sziluetteket mutat be, amely az ellentétekre épül, így lesz egyszerre kifejező és kényelmes. Outfit: az alapelemnek számító pólók, pulóverek és felsők sokkal merészebb darabokkal kombinálva.

A Reserved Denim AW22 tökéletesen alkalmazkodik a hölgyek mindennapi életének igényeihez: választási lehetőséget biztosít a visszafogott és a dekoratívabb lehetőségek között, amelyek tökéletesek egy esti szórakozáshoz.

A városi divat inspirálta női kollekció fazonjai a sokféleség teljes skáláját kínálják: az enyhén kivágott vagy nagyon széles farmerszáraktól kezdve az egyre divatosabbá váló ejtett derékrészen vagy a hosszabbított zakókon át egészen az ezüstös, hálós díszítésekig. Középpontban a részletek: az erős, vízszintes koptatásokat a kényelem érdekében egy plusz szövetréteggel bélelik, a magas derekú rövidnadrágokat rövid fodrokkal zárják.

A bodykat pedig nagyon mély kivágások díszítik, amelyek tökéletes kontrasztot alkotnak az alacsonyra szabott farmerekkel.

A miniszoknya aszimmetrikus szabását cirkon rojtok ékesítik.

A farmerekhez farmeringek, dzsekik és mellények is társulnak, nagyméretű vagy testhezállóbb formában. Az oversize biker dzseki figyelemre méltó elem, amely megtöri a szokásos farmerstílust.

A kollekció színeiben a kék árnyalatai keverednek: nyers, sötét farmer, a koptatott, mosott kékek, beleértve a világosabb és a sötétebb mosásokat.

Ezekhez fehér pólók vagy tank topok, ezüst cirkon rojtok, hálós ruhák és bralettek társulnak.

A színek varázsát a kiegészítők mutatják be: a tervezők a cipőket és a kézitáskákat kifejező pirosban, a csillogó lime színeiben, kocka motívumokkal és zebramintával álmodták meg.

A ruhákon gyakorlatilag nincsenek minták, kivéve a lézerrel mosott kockás rövidnadrág-ing szetten. Az anyagok összeválogatása nagyon fontos ennél a kollekciónál: annak érdekében, hogy a sok diszkó-hatású villantás egyensúlyba kerüljön a klasszikus elemekkel: az ezüstszínű hálós ruhát viseljük sima fehér pólóval, egy cirkon övvel és egy klasszikus kék farmerrel.

A kiegészítők közé tartoznak a kisebb méretű, enyhén lekerekített, Y2K-stílusú bagett táskák, a fényes fekete-fehér clutch táskák és a nagy, puha shopper táskák.

A cipők is a századfordulón népszerű modellekre hajaznak: kissé hosszúkás orral, vékony sarokkal vagy magas platformmal rendelkeznek.

A magas, ráncos csizmák: piros, fekete vagy lime fényben pompáznak, a platformos darabok vagy loaferek tengerészkék színt, krokodilbőr hatású textúrát kaptak.

Emellett modern szemüvegek, és ezüstszínű ékszerek: fülbevalók, bojtos nyakláncok, dekoratív cirkon övek vagy a már említett bralettek is terítékre kerülnek.

A Reserved Denim férfi változata a hitelességre, a funkcionalitásra és a tettrekészségre összpontosít. Realisztikus, és ahogyan az a női kollekció esetében is, a mindennapi igényeknek felelnek meg a darabok. Egyszerre mutatja be a kényelmes streetwear inspirációt. A minták egységes, koherens hangulatot adnak, a farmereket pedig számos pamut darabbal egészíthetjük ki.

A kollekcióban új formák - több széles szabásvonal - jellemzik, mint például a cargo nadrágok, nyers kidolgozású mellények vagy túlméretezett bomberdzsekik. Az őszi szezon egyben a márka történetének legszélesebb farmernadrág kollekció premierje. Vannak könnyen alakítható szettek: különféle zakók és nyers hatású farmer nadrágok kontrasztos varrással, de helyet kapnak a klasszikus, egyenes szárak is.

A színpalettát a sötét tengerészkék és a mosott szürke jellemzi, amiben a klasszikus farmer kék is helyet kap. A kollekció széles választékot kínál a különböző mosásokból, koptatásokból.

A végső simítások is érdekesek: nemcsak farmereket, hanem a pulcsikat és pólókat is fodrosan vagy akár vágva hagyták, a laza, alkalmi hatás érdekében.

A nadrágok egy részét szokatlan módon fejezték be: szakadt benyomását keltenek, alul egy sötétebb, nem elszíneződött csíkkal. A női darabokhoz hasonlóan az egyetlen minta a szabályos ferde, lézeres elszíneződés lesz.

A kiegészítők továbbra is praktikusság elvét követik: hátizsákok és vese alakú táskák sok zsebbel. Széles övön vagy zsebben hordható telefontáska, dokkoló és sapka, fűzős bakancsok és vastag talpú Chelsea csizmák, ám e mellett ott vannak a könnyedebb tornacipők.

A kiegészítők árnyalatát tekintve az univerzális fekete a domináns.

A kampány farmer modelljei olyan gyárakban készültek, amelyek megfelelnek a ZDHC (Zero Discharge of Hazardous Chemicals, azaz a veszélyes vegyi anyagok zéró kibocsátása) kezdeményezés elveinek, amelyhez az LPP 2020-ban csatlakozott. A ZDHC-megállapodás egységesíti a gyártási szabványokat és szigorúan ellenőrzi a vegyi anyagok kezelésének folyamatait, beleértve a felhasználásuk korlátozását és az ártalmatlanítás módját.

A fotózásra Berlinben került sor, a sokszínűségéről és rendkívül inspiráló utcai stílusáról ismert városban. Bartek Wieczorek fotózott, a fotókat kísérő videókért pedig Bart Pogoda felel.

Kreditek:

Női kollekció:

Photos: Bartek Wieczorek // Visual Crafters

Video: Bart Weather // Visual Crafters

Model: Lu Y@Iconic

Stylist: Kasia Mioduska

Make up Artist: Anna Stykała

Hair: Łukasz Pycior

Production: Warsaw Creatives

Férfi kollekció:

Photos: Bartek Wieczorek // Visual Crafters @bartekwieczorek

Video: Bart Pogoda // Visual Crafters @bartpogoda

Model: Mantas D // Uno Models

Stylist: Kasia Mioduska @kasiamioduska

Hair: Łukasz Pycior @mrpycior